Ministryně zrušila projekt za desítky milionů. A hned připomenula svého šéfa Babiše

05.11.2014 13:34

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová rozhodla o odstoupení od realizace projektu předkládaného do Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost „Efektivní nákupy veřejné správy“ s celkovými náklady ve výši 28 milionů korun.

Ministryně zrušila projekt za desítky milionů. A hned připomenula svého šéfa Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Projekt byl podáván a připravován před více než sedmi měsíci a v současné situaci byl vyhodnocen jako neefektivní. Přínosy, které měly z projektu vyplynout, prý byly vyhodnoceny jako nerelevantní. „Problematika centrálních nákupů státní správy patří do gesce ministerstva financí. Ministerstvo pro místní rozvoj je odpovědné za centrální zadávání veřejných zakázek," ukázala Šlechtová na muže, který ji zaměstnání nabídnul, tedy šéfa ANO Babiše.

Upozorněme na zatím nejvýraznější krok současné šéfky resortu, kterým bylo její vystoupení na půdě Poslanecké sněmovny. Právě tam popudila některé poslance, když se pozastavovala nad způsobem projednávání návrhu státního rozpočtu na příští rok. Zákonodárci opoziční TOP 09 se podle předsedy klubu Miroslava Kalouska cítili do té míry uraženi, že si vzali přestávku na zasedání frakce do konce jednacího dne.

„Vy jste zákonodárci, všichni. Já jsem se domnívala, že fungujete jinak, já jsem se domnívala, že máte vzájemný respekt, já jsem se domnívala, že tady nejsou žádné vulgarity, já jsem se domnívala, že to opravdu funguje jako Poslanecká sněmovna,“ komentovala mnohahodinové jednání poslanců o rozpočtu Šlechtová. Podotkla, že vystoupila jako občanka a ministryně, která není členkou dolní komory. „Sedněte si na zem a začněte se prosím chovat normálně,“ reagoval například František Laudát z TOP 09. Šéf rozpočtového výboru Václav Votava (ČSSD) podotkl, že každý poslanec má právo se k rozpočtu vyjádřit. „Nebylo to šťastné vystoupení od vás,“ řekl na adresu Šlechtové.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…