Návrh proti KSČM mají za vnitro vypracovat jeho odpůrci. Štětina se zlobí

30.11.2011 15:12

Návrh správní žalobu o pozastavení činnosti KSČM mají za ministerstvo vnitra znovu vypracovat lidé v čele s Karlem Bačkovským, kteří tento úkol od vlády už jednou nesplnili. Poukázal na to dnes senátor Jaromír Štětina (za TOP 09 a STAN), který byl předsedou senátní komise pro posouzení ústavnosti KSČM. Obává se, že tím kvalita návrhu žaloby utrpí.

Návrh proti KSČM mají za vnitro vypracovat jeho odpůrci. Štětina se zlobí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

"Kvalitní návrh nemůže spoluvytvářet tým, který je dlouhodobě odpůrcem správní žaloby na KSČM, účelově vybírá autory odborných posudků a otevřeně vypovídá poslušnost svému vlastnímu ministrovi a vládě," prohlásil Štětina.

SLEDUJEME téma: Zákaz KSČM

Připomněl, že vláda v létě pověřila ministerstvo vnitra, aby do konce října žalobu připravilo. Vnitro místo toho dodalo další analýzy vybraných expertů na extremismus, z nichž ani jeden pozastavení činnosti KSČM nedoporučil. Štětina to označil za bojkotování příkazu vlády. "Na starých korábech se tomu říkalo vzpoura a její účastníci byli házeni přes palubu žralokům," poznamenal senátor.

Vláda vzhledem k postoji vnitra minulý týden rozhodla o tom, že podobu žaloby mají vypracovat experti z ministerstev vnitra a spravedlnosti. Dostali na to měsíc. Na základě jejich návrhu chce vláda definitivně rozhodnout ještě před Vánocemi, zda se kvůli KSČM obrátí na Nejvyšší správní soud.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…