Profesor Doleček o špinavé roli Schwarzenberga, trapném Havlovi a srebrenickém "masakru"

04.08.2012 10:00

JINÝMA OČIMA Legendární dietolog profesor Rajko Doleček, který se po léta zabývá balkánskou problematikou, v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vysvětluje údajně zrádné postoje Havla a Schwarzenberga a snaží se rozkrýt podvod s údajným masakrem v Srebrenici, z něhož je obviněn generál Ratko Mladić.

Profesor Doleček o špinavé roli Schwarzenberga, trapném Havlovi a srebrenickém "masakru"
Foto: hns
Popisek: Rajko Doleček, známý dietolog

„Kauzu Srebrenica vytvořila paní Madeleine Albrightová v srpnu 1995 (jako velvyslanec USA při OSN), aby odvrátila pozornost světa od krvavých událostí při rozvrácení Republiky Srbská Krajina v květnu a srpnu 1995 chorvatskou armádou, za pomoci bosenských Muslimů a NATO. Bylo při nich vyhnáno 250 000 Srbů ze svých dávných sídlišť v Krajině v Chorvatsku a přes 1 000 jich bylo povražděno,“ popisuje profesor Doleček tragické události.

Albrightová ukázala obrázky a bombardování bylo na světě

Albrightová měla totiž v Radě bezpečnosti OSN ukázat poněkud sporné letecké snímky, které měly prý dokazovat údajné masové vraždy bosenských muslimů bosensko-srbským vojskem v červenci 1995. Počty prý popravených muslimských mužů a chlapců postupně dosáhly počtu přes 8 tisíc.

„Podle amerického profesora Hermana je to triumf propagandy koncem dvacátého století, neboť skutečné počty popravených se pohybují řádově ve stovkách, nikoliv v tisících,“ uvádí události na pravou míru, s tím, že pochopitelně i stovky mrtvých jsou strašným výsledkem.

Další rozhovory o politice a společnosti JINÝMA OČIMA

„Ale důležité je, že zabíjení nezačali Srbové, nýbrž ti, kteří rozbili ozbrojenou secesí Jugoslávii. Velmi jim pomohlo Kohlovo Německo a Vatikán, když 17. prosince 1991, německý ministr zahraničí H. D. Genscher přinutil v Maastrichtu prodejné Evropské společenství předčasně uznat samostatnost Chorvatska a Slovinska, následované Bosnou a Hercegovinou,“ vysvětluje pro ParlamentníListy.cz známý dietolog, který se však zabývá i balkánským konfliktem.

Zatímco prý oficiální Západ a jeho média pokládají vraždy Chorvatů, bosenských muslimů a kosovských Albánců za genocidu, vraždy Srbů podle nich byly jen patřičnou odplatou. Západu se podle Dolečka propagandou podařilo velmi zvýšit mezietnickou a mezináboženskou nenávist v bývalé Jugoslávii.

Ratko Mladić: Pouze jsem bránil svůj národ

Rajko Doleček také uvádí, že jako předseda Českého nadačního fondu přátel Srbů a Černohorců opakovaně hovořil s generálplukovníkem Ratko Mladićem, který mu situaci okolo Srebrenici podrobně vysvětloval.

„Naše vojsko dostalo striktní rozkazy, aby se k zajatcům chovalo podle mezinárodního práva. Nekonala se z našeho rozkazu žádná masová zabíjení, masové popravy, jak hlásila západní media. Ale já, bohužel, vůbec nevylučuji pomstu našich vojáků z tohoto kraje, kterým srebreničtí muslimové pod velením Nasira Oriće zničili dříve jejich vesnice a povraždili jejich rodiny. Prezident Karadžić  během války vydal řadu rozkazů, jak ochránit muslimy. Ale jakým způsobem zabránit pomstě našich vojáků, kteří mezi zajatci poznali vrahy svých nejmilejších?“ potvrzoval Mladić v rozhovoru s Dolečkem tvrzení mnoha uznávaných odborníků, že v Srebrenici nedošlo k žádné genocidě, tím spíše ne pod jeho velením.

Falešní mrtví ze Srebrenici

Profesor Doleček navíc připomíná některými již publikovaný fakt: „Jak je možné, že mezi údajně popravenými (srpen 1995) bylo 3 016 muslimů na volebních seznamech pro rok 1996. Dále se zjistilo (okresní soudy, matriky) u pár stovek pohřbených v mezarji (hřbitov Memoriálního centra v Potočary v Bosně – pozn.red.), že vůbec nebyli popravení, že někteří zemřeli ještě před 1995 a jejich těla byla jen ‚přestěhována‘ do mezarje.“ Navíc podle něho nikdo nevyloučil, že by na tomtéž hřbitově byli pohřbeni i Srbové, jež jsou oficiálně vydáváni za povražděné bosenské oběti srbské armády.

Takzvaný Mezinárodní trestní tribunál pro bývalou Jugoslávii (ICTY) je podle jeho slov nelegální, protože byl ustanoven Radou bezpečnosti OSN, která k tomu ale nebyla oprávněna. Takové pravomoci má pouze Generální shromáždění OSN.

Havlovy humanitární vraždy a knížecí špinavá role

Pokud by ale prý tento soud měl někoho soudit za válečné zločiny, tak jedním z adeptů by byla Madeleine Albrightová. „Za vyvolání agrese jako ministr zahraničí USA proti Jugoslávii, dále Javiera Solanu, podle velitelské odpovědnosti, který jako ‚šéf‘ organizace NATO ‚zmáčkl knoflík‘ 24.března 1999 a zahájil 78 dnů trvající agresi proti Jugoslávii, s tisíci zmrzačených a zabitých, s nedozírným ničením v zemi, s použitím ochuzeného uranu. Proč paní Albrightová dostala v květnu 2012 od prezidenta USA Obamy vysoké americké vyznamenání ‚Medaili svobody‘?“ ptá se Doleček.

„Trapnou roli proti Srbům sehrál bývalý prezident Václav Havel, když například radil bombardovat srbské pozice v Bosně, když doporučoval ‚humanitární bombardování‘ Srbska za NATO agrese v 1999. Srby také Havel urazil, když nazval vojsko bosenských Srbů bandou hrdlořezů a vrahů. Krajně špinavou roli proti našemu bratrskému vztahu k Srbsku sehrál nynější ministr zahraničí Karel Schwarzenberg zbytečným uznáním Kosova za samostatný stát v roce 2008, proti vůli většiny našich občanů, aby uposlechl pokyny Německa a USA,“ kritizuje uznávaný profesor.

Ten naopak ocenil roli současné hlavy státu. „Ve vztahu k Srbům a Srbsku má u nás vysoce kladný postoj náš prezident Václav Klaus, který již jako premiér kritizoval trapné postupy prezidenta Havla proti Srbům,“ doplnil Rajko Doleček pro server ParlamentníchListů.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…