Středočeský kraj zrušil stravenky. Je to kšeft, kritizují zaměstnanci

03.12.2011 6:22

Šetří se všude, šetření je příkaz dne. Od listopadu nemají zaměstnanci středočeského krajského úřadu stravenky. Místo toho vyfasují karty nabité na měsíc 1000 korunami.

Středočeský kraj zrušil stravenky. Je to kšeft, kritizují zaměstnanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Není to jen něčí kšeft?

ParlamentnímListům.cz se podařilo kontaktovat jednoho ze zaměstnanců, postiženého zrušením stravenek. Jak nám řekl, odbory výměnu stravenek za kartu samozřejmě nechtěly už z principu. Místo cca 1800 korun dostávají zaměstnanci nyní jenom 1000.

Čtěte více:

VV: Stravenky za každou cenu, i kdybychom měli platit vyšší daně 

Kalousku, nech být stravenky a zvyš daně. Chtějí VV 

Pokud zůstanou stravenky, přijdou lidé o daňový bonus 

„Hlavní fígl je ale v tom, že stravenky bylo možné utratit kdekoliv, zatímco přednabité karty můžeme použít jen v jídelně krajského úřadu." prozradil nám zaměstnanec pan Jan, která nechce být jmenován.

Jídlo šlo dolů. "Zajímavé"

„Zvláštní je to, že se hned po zavedení těch karet neuvěřitelně zhoršilo jídlo. Úplně jako by všechno vyměnili a než se to zase secvičilo dohromady, tak to jídlo fakt nestálo za nic. Teď už to zase šlape a chutná docela dobře. Jen by bylo zajímavé vědět, jestli se s příchodem karet vyměnili jenom kuchaři nebo celá firma. Není to prostě jen pro někoho speciálně vymyšlený skvělý kšeft? Vždyť na úřadě pracuje 600 lidí. Krát tisícovka měsíčně - a jsme u zajímavých čísel. Dokud to šlo proměnit kdekoliv, nebylo to tak zajímavé jako teď, když to jde proměnit jen v té jedné konkrétní jídelně..." myslí si nejmenovaný zaměstnanec.

Omezující opatření, říkají zaměstnanci kraje

Celá věc funguje samozřejmě tak, že až zaměstnanec utratí svoji tisícovku, může v jídelně jíst dál co hrdlo ráčí v podstatě „na sekeru" a při výplatě se mu projedená částka prostě strhne z platu. A nebo může po utracení tisícovky chodit ven a jíst za hotové peníze.

K věci:

Za stravenky budeme bojovat i generální stávkou, hrozí odbory 

Zvýhodněné stravenky chceme zachovat, volají zaměstnavatelé 

Kalousek podle Štěcha útočí na práva zaměstnanců. Skrz stravenky 

Lišácky vymyšleno. Buď svůj benefit 1000 korun utratíš, nebo prostě nenávratně propadne. Takže protestní chození jinam se zkrátka nevyplatí. Kontaktovaný zaměstnanec pokračuje: „Mně by to mohlo být celkem fuk, chodil jsem tam a chodím tam i dál. Ale jsou tu lidi, kteří jsou naštvaní a říkají, že to je tak trochu ne přímo nedemokratické, ale omezující. Pokud budou chodit jinam, přijdou o tisícovku a chodit do naší kantýny den co den je nebaví, nebo třeba mají někde schůzku. Faktem ale je, že krajský úřad tímto krokem ušetří skoro půl milionu korun každý měsíc, takže se neptejme komu jsme to vlastně prospěli a radujme se, že jsme uspořili. Nechť vlk žere a moc nemlaská a koza sice poněkud podojená, ale vlastně celá, zůstane" dodává ještě mírně sarkasticky nejmenovaný zaměstnanec středočeského krajského úřadu.

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lea Vlasáková

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…