V Plzni mají šanci nové strany. Tradiční ODS je až šestá

29.09.2014 14:32

Plzeň s tradiční volební základnou ODS letos zřejmě překvapí. Podle průzkumu společnosti SANEP je ODS až na šestém místě s potenciálem nejvýše 9,4 procenta. V čele je ČSSD s lídrem Martinem Zrzaveckým. Potenciál sociálních demokratů je okolo dvaceti procent.

V Plzni mají šanci nové strany. Tradiční ODS je až šestá
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

V Plzni letos kandiduje několik nových subjektů, které mají šanci se do zastupitelstev dostat. Jedná se například o Veřejné zájmy s podporou iniciativy za levnější MHD, spolku PFANS a Úsvit, které jdou do voleb s heslem MHD za korunu a jejichž volební potenciál činí 6,1 procent. K výsledku se pro ParlamentniListy.cz vyjádřil Marek Černoch, lídr Úsvitu v Praze:

„Byl jsem minulý týden v Plzni na setkání s našimi lidmi a občany a jsem moc rád, že se shodujeme na tématech, která se prostě musí řešit. Je to vidět z reakcí Plzeňáků. Navíc to je jasný signál, že našim kandidátům lidé věří. A myslím tím kandidátům hnutí Úsvit, Veřejných zájmů i fans. Vedle regionálních témat prosazujeme přímou volbu a odvolatelnost politiků a je vidět, že to lidi zajímá.“

Mezi další subjekty, které překvapily, jde zejména o Občany patrioty. Jedná se o spojení Občanů.cz a Patriotů. Jejich volební potenciál činí 12,2 procenta. Volební průzkum je jistě zklamáním pro ODS a TOP09. Knížecí partaji, která v eurovolbách získala 23,16 procenta, průzkum předpovídá necelých 13 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …