Zimola je opilý mocí, říká organizátor petice proti KSČM ve vedení kraje

11.11.2012 15:44

Mladý učitel zeměpisu z Třebíče Martin Rosocha má velký problém s komunisty ve vedení Jihočeského kraje. Školství bude mít na starosti členka KSČM Vítězslava Baborová. Pro server Lidovky.cz Rosocha vysvětlil, proč zorganizoval petici proti takovému postupu hejtmana Jiřího Zimoly z ČSSD.

Zimola je opilý mocí, říká organizátor petice proti KSČM ve vedení kraje
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

„Komunisté se nedostatečně distancovali od své minulosti, proto si myslím, že demokratické strany by měly mít povinnost se mezi sebou domluvit. V jihočeském kraji získaly 80 procent. Panu hejtmanovi vyčítám, že po nich primárně sáhl a ignoroval demokratické strany, byť mají nesoulady,“ vysvětlil serveru Lidovky.cz Rosocha.

Důvody spojení ČSSD a KSČM jsou podle učitele v tom, že komunisté nabídli Zimolovi nejvíce míst v radě a hejtman sám je opilý mocí. Ten se hájí tím, že Baborová nebude mít na školství vliv, jelikož nemá žádné pravomoci, podle Rosochy by ale v takovém případě její místo neexistovalo.

„Možná nebude moct přímo ovlivňovat osnovy, ale může ovlivňovat například vedení škol, tedy dosadit si do něj své lidi. Pak už nebude třeba měnit osnovy, protože oni představují komunistickou ideologii jako takovou. Čtyři roky jsou na to dostatečná doba,“ dodává Rosocha s tím, že petici odešle na hejtmanství i přesto, že se pravděpodobně nic nestane. Protesty v ulicích nechystá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…