Z pražského letiště odešel bezpečnostní ředitel Špaček

15.09.2021 16:38

VÍME PRVNÍ ParlamentníListy.cz v úterý zjistily, že Letiště Praha, a. s., opouští jeden z bezpečnostních ředitelů. Informaci následně potvrdila Klára Divíšková z tiskového oddělení společnosti. Změny jsou platné od 1. října letošního roku.

Z pražského letiště odešel bezpečnostní ředitel Špaček
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Anketa

Jste pro povinné očkování seniorů proti covidu-19?

26%
71%
hlasovalo: 42409 lidí
„K 1. říjnu dochází k organizační změně, která se týká také oblasti bezpečnosti. Dosud byla tato agenda rozdělena pod více útvarů. Nově bude zkonsolidována pod jednoho ředitele. Na toto místo bude v nejbližší době vypsáno otevřené výběrové řízení. Kromě toho dochází i k personální změně, jeden z dosavadních ředitelů z oblasti bezpečnosti, Milan Špaček, po dohodě z Letiště Praha odchází,“ uvedla pro naši redakci Klára Divíšková z Letiště Praha.

Náš zdroj k tomu navíc uvedl, že Špačkův odchod „rozhodně nebyl dobrovolný“. To ovšem letiště odmítlo s tím, že se jednalo o jeho dobrovolné rozhodnutí. 

Špaček v minulosti působil ve společnosti rovněž jako člen představenstva.

Letiště Praha působí v oblasti civilní letecké dopravy jako provozovatel největšího mezinárodního letiště v České republice. Jako takový má významné závazky k zajištění bezpečnosti civilního letectví, které vyplývají z mezinárodních i národních legislativních požadavků. V tomto ohledu je úroveň bezpečnosti civilního letectví na Letišti Václava Havla Praha vnímána jako úroveň, kterou zajišťuje Česká republika.

Bezpečnostní strategie se podle oficiální zprávy letiště vztahuje na všechny významné činnosti a poskytované služby, které mají vliv na bezpečnost cestujících, zaměstnanců a ostatních uživatelů Letiště Václava Havla Praha, jakož i na vytváření bezpečného prostředí pro podnikání dalších subjektů, především leteckých dopravců, poskytovatelů leteckých služeb a obchodních organizací působících na letišti.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…