Bárta vyrazil do regionu. Kmotři tam prý terorizují lidi kvůli pozemkům

16.03.2013 16:13

Problematika průtahu městskou částí Roudná bylo další téma Politické kavárny Víta Bárty v Plzni. Setkal se tu s dvacítkou občanů, mezi nimiž nechyběli ani zástupci neziskových organizací a zastupitelů, členů TOP 09, KSČM a Alternativy.

Bárta vyrazil do regionu. Kmotři tam prý terorizují lidi kvůli pozemkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

„S našimi experty jsme se shodli na tom, že kapacita průtahu je nadhodnocena,“ uvedl šéf Věcí veřejných. „Je tu evidentní nekoordinovanost města, kraje a státu. Lidé, žijící na Roudné, jsou omezováni ve svých právech, ceny jejich nemovitostí jsou nižší a existují tu rovněž stavební uzávěry. Členové ODS začínají skupovat pozemky v předpokládaném území stavby a již dnes máme zprávy o doslovném terorizování několika místních obyvatelek, které je za žádnou cenu nechtějí prodat.  Doporučuji všem, aby se zorganizovala petiční akce, navíc je příhodná doba, kdy bude docházet na komunální úrovni ke změně územního plánu.“

Jak dále zaznělo na setkání, město by si nemělo dovolit další zadlužování a své síly by mělo namířit na vybudování obchvatu, protože průtah je tím posledním a nejhorším řešením. Ideální částka, potřebná na celkové potřebné investice do dopravní infrastruktury by údajně měla v krajské metropoli dosahovat až k 15 miliardám korun – jsou rozbité silnice, katastrofální je podle expertů VV také stav plzeňských hlavních mostů. Částka za průtah by se tedy měla poskytnout právě na tato nejbolestivější místa.

Supi se slétají….

Skupování pozemků je podle štábu spolupracovníků Víta Bárty dílem plzeňského podnikatele a významného člena ODS Petra Štrunce. Tím, že by se od budování průtahu odstoupilo, by se překazily výhledy tučných zisků některým kmotrům z občanské demokratické strany. Jak zaznamenaly ParlamentníListy.cz, slova „véčkařů“ potvrdila Jaroslava Zwikelová z Luční ulice, která má zažívat pravidelný silný nátlak na to, aby prodala svůj pozemek. „Nebudeme iniciovat vaše protesty,“ řekl dále Vít Bárta, „ale věřte, že vám pomůžeme a zaštítíme vás. Je ideální čas, máte hejtmana, který je horkým kandidátem na budoucího ministra dopravy,“ dodal s odkazem na Milana Chovance z ČSSD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…