Prahu 4 čekají placené zóny. Mají omezit mimopražské

30.12.2011 12:46

Nejprve zavést parkovací zónu a aktivovat ji podél metra C od Vyšehradu po Kačerov, to je plán, kterým se čtvrtá městská část chystá bojovat s přeplněnými parkovišti a obsazenými chodníky. Uvedl to místostarosta Prahy 4 a zároveň šéf pražské ČSSD Jiří Bodenlos.

Prahu 4 čekají placené zóny. Mají omezit mimopražské
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

Podle jeho slov je dlouhodobým a stále závažnějším problémem právě parkovací stání. Dle údajů, které má hlavní město k dispozici, denně dorazí na čtvrt milionu mimopražských automobilů.

Pro Prahu 4 je nejzávažnějším místem oblast mezi Vyšehradem a Kačerovem. "To je místo, kde se nám hromadí nejvíce mimopražských automobilů a denně dochází k problematickému parkování, k přeplnění příjezdových komunikací i k ničení majetku parkováním v zeleni," uvedl Bodenlos.

Praha 4 počítá se zavedením parkovacích zón od roku 2012 s tím, že k dokončení dojde v roce 2013. "Připouštím, že jde o poměrně zásadní rozhodnutí, které vyvolá řadu problémů, debat a bouřlivých diskusí občanů, odborníků i samotných motoristů," doplnil místostarosta Prahy 4.
 
Tato pražská část se tak přidává k Praze 5, která záměr o zavedení placených, parkovacích stáních oznámila v listopadu. Placené stání je zavedeno na Praze 1, 3 anebo 7.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…