Děsivé. Šílená bezmoc, napsal Okamura ke zdražování. A vyzval k akci

08.03.2013 13:24

Cena vody z kohoutku letos v lednu stoupla o sedm až osm procent. Pohybovala se tedy v průměru kolem 80 korun za metr krychlový. Senátor Tomio Okamura se k tomu vyjádřil na svém profilu na Facebooku. Tvrdí, že dnes vidíme výsledky divoké privatizace a rozkrádání národního bohatství.

Děsivé. Šílená bezmoc, napsal Okamura ke zdražování. A vyzval k akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Okamurovi vadí, že za posledních 23 let zdražila voda v České republice stonásobně. V roce 1990 se podle senátora za kubík vody platilo 80 haléřů. V dnešní době to je 80 korun.

V ČR se za vodu platí víc než v Německu nebo ve Velké Británii

„V některých regionech ČR tak již lidé platí za vodu vyšší ceny než v Německu, Rakousku, Velké Británii, ale i dalších evropských zemích - tam ale mají navíc mnohem vyšší platy,“ připomněl.

Zvýšily se také ceny elektřiny. Oproti roku 2001 platí české domácnosti dvojnásobek. U plynu jsou ceny až třikrát vyšší. „Firmy (a bůhví kdo ještě) se pakují, politici mlčí a lidé trpí,“ vyčítá Okamura.

Děsivá situace. Pomůžete mi svým hlasem?

Nacházíme se prý v děsivé situaci. Okamura cítí bezmoc, protože nedokáže současnou situaci změnit k lepšímu. Potřeboval by většinu v Senátu. Proto vyzval své podporovatele a požádal je o pomoc.

„Pomůžete mi svým hlasem? Kontaktujte Vaše poslance a senátory, pište jim, volejte jim, nenechávejte je v klidu. Sám to změnit nedokáži, ale s Vámi se všemi společně ano,“ ujistil Okamura.

Co napsal Tomio Okamura na Facebooku:

Mnozí lidé mne v minulosti kritizovali za to, že prosazuji posílení role státu v některých ziskových, monopolních a strategických odvětvích (např. kanalizace, vodovody, distribuce energií, nerostné suroviny apod.), z jejichž příjmů by se pak mohl financovat třeba průběžný důchodový systém. Kritici mi říkali, že prý chci "zestátňovat". Když pominu, že to takto v mnoha nejvyspělejších zemích světa funguje (např. Norsko vlastní všechnu svoji ropu), tak teď všichni vidíme výsledky divoké privatizace a rozkrádání našeho národního bohatství: za posledních 23 let zdražila voda v ČR stonásobně. Letos v lednu stoupla její cena ve srovnání s loňskem v průměru o dalších sedm až osm procent a pohybovala se v průměru už kolem 80 korun za metr krychlový. Ještě v roce 1990 se platilo za kubík vody pouhých 80 haléřů. V některých regionech ČR tak již lidé platí za vodu vyšší ceny než v Německu, Rakousku, Velké Británii, ale i dalších evropských zemích - tam ale mají navíc mnohem vyšší platy. Za elektřinu dnes české domácnosti platí proti roku 2001 více než dvojnásobek, u plynu je to dokonce více než třikrát tolik. Cena tepla z ústředního vytápění vzrostla za šest let o polovinu. Firmy (a bůhví kdo ještě) se pakují, politici mlčí a lidé trpí.
Děsivá situace. Šílená je také ta bezmoc, že to nemůžu sám změnit, jelikož nemám v Parlamentu většinu. Pomůžete mi svým hlasem? Kontaktujte Vaše poslance a senátory, pište jim, volejte jim, nenechávejte je v klidu. Sám to změnit nedokáži, ale s Vámi se všemi společně ano.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…