Protiútok v kauze Nagyová. Padlo udání na zasahující policisty

10.07.2013 21:58

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) čelí trestnímu oznámení, které se vztahuje k aféře kolem zatčení a obvinění spolupracovnice bývalého premiéra Petra Nečase Jany Nagyové a dalších politiků. Uvedl to ve středu Týden.cz.

Protiútok v kauze Nagyová. Padlo udání na zasahující policisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, šéf ÚOOZ

Není ale jasné, kdo oznámení podal. Věcí se podle Týdnu.cz zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Její mluvčí Radka Sandorová to odmítla komentovat. „Nemohu vám tyto informace ani potvrdit, ani vyvrátit,“ uvedla. K trestnímu oznámení se odmítl vyjádřit i ÚOOZ. „Tuto informaci jsme již dříve zaregistrovali z veřejných zdrojů. Zda se zakládá na pravdě či nikoli, se ale musíte ptát na GIBS, my se nemáme k čemu vyjadřovat,“ řekl mluvčí Pavel Hanták.

Zpochybňovány už jsou i odposlechy

Podnět se má týkat zákroku z poloviny června. Tehdy kromě Nagyové v celách a ve vazbě skončili tři bývalí poslanci ODS, na jejichž hlasech závisela podpora daňového balíčku vlády, dále pak bývalí vysoce postavení vojenští zpravodajci, nikoli ale tzv. kmotři. Server dále uvedl, že zpochybňována je také relevantnost odposlechů, na jejichž základě byli policií dlouhodobě monitorováni vysoce postavení politici.

Nečas kvůli kauzám kolem Nagyové odstoupil z funkce předsedy vlády i z čela ODS. Podle policie sám figuruje v kauze údajné politické korupce. Do druhého případu - nelegálního sledování s využitím vojenských zpravodajců - podle dostupných informací zapojen není. Ve vazbě je v této dvojici případů nyní sedm z osmi obviněných.

reklama

autor: lze, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …