Rath na Facebooku? Ne, hitem je spící kníže

05.06.2012 23:29

Kdo čekal velké pozdvižení okolo obhajoby exhejtmana Davida Ratha, nemýlil se. Podle reakcí na Facebooku však řečnický výkon Davida Ratha zajímal spíš média a politiky než voliče.

Rath na Facebooku? Ne, hitem je spící kníže
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Větší pozdvižení nežli samotná Rathova obhajoba před kolegy z poslaneckých lavic způsobilo to, co se dělo okolo. Hitem internetu se staly záběry usínajícího Karla Schwarzenberga. Předseda TOP 09 je v záběrech hlavní kamery zachycen, jak si i při velice emotivním projevu hájícího se Davida Ratha podřimuje.

Názory se různí. Od „to je borec“, přes „to je ostuda“, až po „měl by dostat do ruky lopatu, aby věděl, co je to práce“. Zaujalo to i Zdeňka Škromacha, který na svém facebookovém profilu píše: „Co dělá po Nocích?“



Škromach: Rozpustit sněmovnu

A v dalším statusu si sociálnědemokratický senátor přisazuje. „Jak tak čtu co se dělo v PS a vidím obrázky z akce a zároveň se rozrůstá počet trestně stíhaných a odsouzených poslanců, napadá mě jediné řešení. Zrušit poslaneckou imunitu, rychle rozpustit Sněmovnu a vypsat nové volby. Jinak to skončí většinovým rozhodováním spících a zločinců. Hezký den,“ hodnotí dnešní vystoupení Davida Ratha a šou kolem toho Zdeněk Škromach.

Celý projev Davida Ratha čtěte ZDE

To na oficiálních stránkách ČSSD, stejně jako na antistránkcáh zaměřených proti Davidu Rathovi je povážlivě mrtvo. Dokonce i skupina David Rath za mříže se k dnešnímu procesu naprosto odmlčela.

Alespoň podle diskusí na stránkách Hyde Parku je ovšem vidět, že se projev Davida Ratha neminul zcela účinkem. Přestože hlasování o jeho vydání bylo jednoznačné. Zasáhl alespoň srdce některých voličů.



Politický proces

„Pan David Rath jen řekl to, co musí být každému průměrně inteligentnímu člověku naprosto jasné. Jde o politický proces a vládní zneužití policie pro politický boj proti opozici. Konec konců od Kubiceho to není první případ zneužití policie v politickém boji a určitě ne ani poslední,“ věří Rathově verzi Jaroslav Janota, fanoušek pořadu ČT Hyde Park.

Mediální osobnosti ovšem takovou důvěru nemají. Na Facebooku Alexandra Mitrofanova stojí: „Opět se přesvědčuji, že žiji na jiné planetě než spoluobčané, kteří teď vzrušeně hltají Rathovu břečku,“ nebere si servítky známý politický komentátor.

S větším nadhledem to vzal další ze známých politických komentátorů Jindřich Šídlo. „Mně to teda ze všeho nejvíc připomíná Volejte řediteli,“ glosoval Rathův projev žurnalista.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …