Senátor Schwarz: Někdo zabíjí kvůli pár tisícovkám

17.09.2012 19:19

Podle senátora Zdeňka Schwarze mají opatření ministerstva zdravotnictví v souvislosti s konzumací alkoholu nejen pozitivní, ale i negativní stránku.

Senátor Schwarz: Někdo zabíjí kvůli pár tisícovkám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Schwarz

K otravám alkoholem končícím smrtí se v posledních dnech vyjádřil už nejeden politik a lékař. Výjimkou není ani senátor za ODS, Zdeněk Schwarz.

Smutná záležitost

"Otravy metanolem jsou smutnou záležitostí, zvláště když se u obětí jedná o nešťastnou náhodu, tzn. že si v domnění zakoupili alkohol a ani ve snu je asi nenapadlo, že to může skončit tak tragicky. Stejný osud postihl i ostatní otrávené, kteří si přežili nebo přežijí, ale s následky na celý život – ztrátu zraku. Jsou to kromě těch zemřelých další tragické osudy desítek lidí a jejich rodin, na které nikdy nezapomenou a které je budou provázet celý život," uvádí Schwarz ve svém smutném vyjádření.

Smrt kvůli pár tisícovkám

Někdo podle něho v zištném úmyslu obohatit se o pár tisícikorun zapříčinil mnohonásobné škody rodin i státu, jehož zdravotnictví a sociální síť ovlivní výrazně mnohonásobnou sumou v řádech desítek až stovek milionů korun.

Opatření ministerstva zdravotnictví zakázat prodej alkoholu s více než dvaceti procenty vítá. Všímá si ale i jeho negativních důsledků. "Nabízí se ale i druhá stránka těchto kroků, tj. zviditelnění se. Bohužel ale vinu spatřuji v politicích a celé situaci, kterou rozehrála i média. Denně v ČR umírá více lidí při dopravních nehodách a na rakovinu nebo následky kouření tabáku či přejídání nezdravými potravinami, ale kvůli tomu mimořádně nezasedá Vláda a neschází se krizové štáby na všech úrovních, ani nejsou prováděna žádná mimořádná opatření," poukazuje Schwarz na druhou stranu pomyslné mince.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…