Žalobce Grygárek prý věděl o všech trestních oznámeních. Měl i dokumenty Kalouskových detektivů

10.07.2013 20:34

Bývalý náměstek pražského vrchního státního zástupce Libor Grygárek měl přehled o tom, na koho se chystá trestní oznámení. Taková praxe však podle kritiků není standardní a vyvolává podezření, že mohl mařit vyšetřování kauz, píše server IHNED.cz.

Žalobce Grygárek prý věděl o všech trestních oznámeních. Měl i dokumenty Kalouskových detektivů
Foto: repro ČT, tan
Popisek: JUDr. Libor Grygárek

Na mnohé informace prý neměl Grygárek vůbec nárok. Jedná se zejména o dokumenty z finančně analytického útvaru (FAU), o kterém se někdy hovoří jako o Kalouskově tajné službě. Útvar má na starosti monitoring finančních pohybů na účtech občanů.

Byl Grygárek součástí organizované skupiny?

Materiály z FAÚ na vrchní státní zastupitelství, v jehož čele stál Vlastimil Rampula, chodily v pravidelných čtvrtletních intervalech. „Naše policejní podání se v kopii v určitých časových blocích zasílaly na vědomí i Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze,“ potvrdil šéf útvaru Milan Cícer s tím, že šlo o dohodu s vrchním státním zástupcem.

Existuje podezření, že Grygárek byl součástí organizované skupiny, která vysávala peníze ze státních zakázek. Dále v ní měli být Ivo Rittig a Roman Janoušek. V souvislosti s raziemi a zatýkáním v „kauze Nagyová“ policie zabavila právě dokumenty, které se týkají Grygárka a FAÚ. Žádné podrobnosti však policie nesdělila.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …