Zkázou Ratha byly ženy. Měl jich moc, řekl Dryml v ČT. Moderátor oněměl

05.06.2012 22:46

Politické strany jsou financovány neprůhledně a peníze, které dostaly Ratha do vyšetřovací vazby, byly prý pravděpodobně určeny pro ČSSD. V pořadu Hyde Park s tím přišel senátor Vladimír Dryml. Za skutečnými problémy Davida Ratha ovšem stojí podle Drymla něco, respektive někdo úplně jiný. Ženy. David Rath jich měl prý kolem sebe příliš mnoho.

Zkázou Ratha byly ženy. Měl jich moc, řekl Dryml v ČT. Moderátor oněměl
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Davida Ratha se paradoxně zastávají spíš ti, kteří se s ním v minulosti rozešli, než jeho spolustraníci z ČSSD. Každopádně výsledek jednání o vydání Davida Ratha dopadl tak, že sněmovna zbavila někdejšího středočeského hejtmana a nyní již nezařazeného poslance imunity.

Ve svém úterním projevu před sněmovnou Rath trval na tom, že nevzal žádný úplatek a že celá situace je výsledkem práce ministra vnitra Kubiceho. Jako manifestaci síly přitom dnešní šou chápe i senátor Vladimír Dryml.

„Já mám k Davidu Rathovi svůj zvláštní osobní vztah. Nechme vinu, nebo nevinu na soudu. Komando, které ve sněmovně bylo, bylo zbytečné. Co dělalo? Chránilo před jiným komandem, které by mohlo Davida Ratha dovézt na Ukrajinu, nebo zabít Kubiceho, nebo unést předsedkyni sněmovny, nebo nedej bože vzbudit Karla Schwarzenberga?“ vtipkuje Dryml.

Bylo to zbytečné

Podle něj byla akce nepřiměřená. To, jak se ve skutečnosti věci mají, Dryml prozradit nechce. „Já nejsem policista a už jednou jsem doplatil na to, že jsem na něco upozorňoval. A Janek Kroupa mi řekl, že od toho jsou policisté a investigativní žurnalisté, tak se snažte, vždyť jste hlídací psi demokracie,“ vpálil do očí senátor Danielu Takáčovi, když se ho ptal na to, zda v průběhu kauzy Rath proběhlo vše správně a v pořádku.

Rath je movitý

Podle Drymla je přitom nepravděpodobné, že by peníze, které byly u Ratha nalezeny, byly určeny k obohacení středočeského exhejtmana. „David Rath je movitý člověk a myslím, že ty peníze spíš směřovaly na podporu voleb, víme, že sociální demokracie je ve finančním srabu,“ má jasno senátor Dryml, který byl za ČSSD zvolen.

Se svou stranou se ovšem nerozchází v nejlepším. „Já jsem podal několik trestních oznámení na některé sociálně demokratické hejtmany. Ale ono to není jen o sociální demokracii, je to napříč politickým spektrem. Pobavila mě například paní Klasnová při svém dnešním vystoupení ve sněmovně. Přitom právě Vít Bárta je nepravomocně odsouzeným poslancem za korupci,“ upozorňuje Dryml.

Podle něj i to, kolik peněz zcela legálně na kampaně politických stran rozdal pan Bakala, je na pováženou. „Každá politická strana má problémy s financováním. Je to velmi neprůhledné,“ je přesvědčený Dryml.

ODS má podle Drymla přitom navíc důvod se Davida Ratha bát. „Třeba zrovna za ministrování Davida Ratha se uvalila nucená správa na VZP a poslanci Cabrnoch a Ouzký mají máslo na hlavě. David Rath asi hodně ví, takže se ho má ODS proč bát,“ naznačuje Dryml.

Ovšem za důvod nestandardního chování předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové při projednávání vydání Davida Ratha to Dryml nepovažuje.

„Je známo, že vztah mezi předsedkyní Němcovou a panem doktorem Rathem byl vyhrocený. Ale to, jak se dnes chovala, je otázka takzvané kinderstube. Když ji paní Němcová nemá, tak ji nemá,“ popisuje lakonicky Dryml.

Ženy Davida změnily

A co vlastně může podle Vladimíra Drymla za současnou situaci Davida Ratha? Ženy. „Ženy mohou člověka skutečně změnit. A že jich kolem sebe měl David Rath opravdu mnoho. Já mám ženy rád, ale myslím, že právě ony přivedly Davida Ratha tam, kde je,“  uzavřel své vystoupení poněkud nepochopitelně a záhadně senátor za ČSSD. Pochopení pro něj neměl ani moderátor Daniel Takáč, který tvrdil, že jen nadhazuje balónky.

Ani 60 procent z hlasujících diváků Drymla nebralo příliš vážně. Právě tolik jich Drymlovi poslalo záporný hlas.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …