Česká pošta rozšiřuje síť expresních výdejních míst Balíkovna, do Vánoc jich bude přes 1500

05.02.2020 20:27

Zákazníci České pošty si mohou vyzvednout v Balíkovnách, kterých je v současné době na poštách 450, svůj balík přednostně a bez zbytečného čekání. V plánu je rozšířit osvědčený systém tak, aby výdej balíků byl expresní službou nejen na poštách, ale i mimo pobočky ve smluvních provozovnách.

 Česká pošta rozšiřuje síť expresních výdejních míst Balíkovna, do Vánoc jich bude přes 1500
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Ty budou specializované na balíkové zásilky České pošty a jejich umístění bude tam, kde je velká koncentrace zákazníků České pošty. „Balíky jsou klíčovou částí byznysu České pošty. To říkáme opakovaně. Tradiční listovní zásilky klesají průměrně o 10 % ročně, naopak balíky jsou rostoucí trh a Česká pošta aktivně pracuje na tom, aby si na tomto trhu udržela svou pozici. V současnosti doručujeme čtyři z 10 zásilek e-commerce. Naším cílem je nárůst objemu přepravovaných balíků na 60 milionů v roce 2022. Máme robustní logistickou síť a investujeme do ní, aby byla připravena na budoucí růst trhu e-commerce,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

„Klíčové vlastnosti Balíkovny jsou rychlost, dostupnost a kapacita. Doručení zásilky z e-shopu na Balíkovnu do druhého dne garantujeme minimálně v 95 % případů. Do konce letošního roku bude fungovat přes 1500 Balíkoven na poštách a tam, kde se pohybují naši zákazníci. Typově se jedná o nádraží a o obchodní centra. Nespornou výhodou Balíkoven pak je jejich kapacita, kdy před Vánoci v absolutní špičce nemusí pro zahlcenost omezovat svůj provoz, nebo ho dokonce přerušovat, jak jsme to viděli loni u konkurenčních provozoven,“ říká ředitelka Balíkovny Jana Sedláková.

Koncept Balíkovny je založený na přednostním přístupu k výdeji balíků a na garantovaném času obsluhy. V roce 2018 byl průměrný čas v předvánočním období, za který si zákazníci vyzvedli svůj balík na kód na Balíkovně, 2:41 minuty. Během předvánočního období 2019 se průměrný čas obsluhy zkrátil na 1:57 minuty.

Od září 2020 přibyde možnost podání individuálních zásilek v Balíkovně, dále bude pokračovat spolupráce s e-shopy od nejmenších po největší. Už letos na jaře začnou fungovat nové technologie na pobočkách, kde je umístěna Balíkovna. Budou to válečkové dráhy, díky kterým dojde k zrychlení výdeje i při budoucím prudkém růstu počtu vydávaných balíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…