Česká pošta se stala již třináctým členem Asociace kritické infrastruktury ČR

20.07.2021 16:49

Státní podnik Česká pošta se stal již třináctým členem Asociace kritické infrastruktury České republiky (AKI ČR) a je tak prvním zástupcem oblasti poštovních služeb v její členské základně.

 Česká pošta se stala již třináctým členem Asociace kritické infrastruktury ČR
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Česká pošta je státní organizací, která zajišťuje primárně poštovní služby v rámci České republiky, vedle toho ale také nabízí řadu dalších služeb a jejím posláním je „být důvěryhodným poskytovatelem kvalitních služeb v oblasti zprostředkování informací, plateb a zboží“. Společnost je s téměř 27 000 zaměstnanci jedním z největších tuzemských zaměstnavatelů vůbec a hraje klíčovou roli při zajišťování některých služeb kritických pro chod státu.

„Jsem nesmírně rád, že AKI ČR získala dalšího člena, kterým je navíc klíčová státní organizace v oblasti poštovních služeb. Věřím, že působení České pošty v rámci AKI adekvátně doplní naši paletu členů ze všech hlavních sektorů kritické infrastruktury a úhel pohledu společnosti bude bezpochyby přínosem při tvorbě stanovisek AKI i našich dalších aktivitách směřujících k lepší ochraně a rozvoji kritické infrastruktury u nás,“ uvedl ke vstupu České pošty do AKI její výkonný ředitel Michal Moroz.

„Před dvěma a půl lety jsme nastoupili cestu k moderní poště 21. století. Za součást jejího odpovědného řízení poté považuji i zdůraznění role České pošty jakožto subjektu kritické infrastruktury, jehož služby jsou v mnoha ohledech pro chod státu nepostradatelné. Jsem proto rád, že se naše společnost stala členem AKI, kde bude moci své zkušenosti a know-how využívat pro zdokonalení ochrany kritické infrastruktury u nás,“ uvedl Roman Knap, generální ředitel České pošty.

AKI ČR vznikla v říjnu 2019 jako první nezisková organizace v České republice sdružující subjekty kritické infrastruktury. Organizace dlouhodobě usiluje o ochranu a rozvoj kritické infrastruktury, subjekty KI poté reprezentuje při jednáních s veřejnými institucemi, zároveň umožňuje komunikaci mezi subjekty KI samotnými. V posledním roce AKI ČR sehrála především klíčovou roli při komunikaci subjektů KI s českou veřejnou správou s ohledem na zvládání pandemie COVID-19.

Členskou základnu AKI ČR v současnosti tvoří 13 organizací, mezi které se řadí společnosti ČEZ, ČD - Telematika, Severočeská vodárenská společnost, Vodafone Czech Republic, Řízení letového provozu České republiky, České Radiokomunikace, T-Mobile Czech Republic, ČEPRO, Letiště Praha, ČEPS, IKEM, Správa železnic a Česká pošta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…