Ministerstvo spravedlnosti bude mít prvního „robotického zaměstnance“

14.05.2021 20:29

Ministerstvo spravedlnosti hledá možnosti, jak co nejrychlejším a nejjednodušším způsobem eliminovat velké množství rutinních úkolů, které je možné provádět digitálně. Díky tomu se pak zaměstnanci budou moci věnovat činnostem vyžadujícím vyšší odbornost. Velký krok k další elektronizaci agend ve své působnosti učinilo Ministerstvo spravedlnosti počátkem května.

 Ministerstvo spravedlnosti bude mít prvního „robotického zaměstnance“
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Ve spolupráci s firmou StringData se nyní povedlo úspěšně otestovat nástroj, který umí rutinní úkoly převzít bez velkých investic do změny zavedených systémů a výrazně tak práci zefektivnit. „Otestování prvního „robotického zaměstnance“ bylo úspěšné, proto nyní hledáme způsoby, jak tento nástroj využít pro další zefektivnění naší práce,“ říká náměstek sekce provozní a právní Ministerstva spravedlnosti Zbyněk Spousta.

Testovací provoz byl spuštěn na agendě Vyhodnocení splnění oznamovací povinnosti veřejných funkcionářů podle zákona č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů a nový „robotický zaměstnanec“ resortu spravedlnosti během několika hodin úspěšně zpracoval administrativu, kterou by jinak muselo vykonávat několik lidí po několik dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…