Správa železnic a DB Netz vybraly dodavatele znaleckých činností pro projekt Krušnohorského tunelu

29.03.2021 12:39

Správa železnic a DB Netz AG dokončily další z plánovaných veřejných zakázek na zajištění projektové přípravy přeshraniční části nového železničního spojení Drážďany – Praha. V březnu uzavřely smlouvu se společností IMM Maidl & Maidl Beratende - Ingenieure GmbH & Co. KG na doprovodné plánovací znalecké činnosti při stavbě Krušnohorského tunelu.

 Správa železnic a DB Netz vybraly dodavatele znaleckých činností pro projekt Krušnohorského tunelu
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Smluvní dodavatel zpracuje zhodnocení rozsahu provedených průzkumů a analytických činností, tyto výstupy vyhodnotí a vytvoří doporučení pro návrh podzemního díla. Dále porovná výhodnost užití možných metod ražby, tj. typy razicích štítů nebo možnost konvenční ražby se stříkaným betonem pro jednotlivé části a varianty tunelu.

V průběhu realizace stavby dodavatel ověří soulad zastižených a předpokládaných charakteristik horninového prostředí, podle stavu upraví postup ražby a bude vypracovávat průběžná revizní stanoviska technologie ražby.

Stejně jako u dalších podobně zaměřených zakázek bude zajištěna nejen spolupráce se zahraničními experty se zkušenostmi z evropských tunelových staveb, ale také přímá účast odborníků znalých národních postupů v ČR z řad autorizovaných osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…