Správa železnic pokračuje v přípravách zdvoukolejnění trati z Opatovic nad Labem do Hradce Králové

27.09.2021 17:56 | Tisková zpráva

Příprava rekonstrukce stávající a vybudování nové koleje mezi Opatovicemi nad Labem a Hradcem Králové jde do další fáze. Správa železnic vypsala výběrové řízení na dodavatele záměru projektu.

 Správa železnic pokračuje v přípravách zdvoukolejnění trati z Opatovic nad Labem do Hradce Králové
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Samotné stavební práce začnou ve druhé polovině roku 2025, hotovo bude přibližně o dva roky později. Plánovaná investice dosahuje výše přes 4,4 miliardy korun.

Projekt naváže na již realizovanou modernizaci a přidání druhé koleje v úseku Stéblová – Opatovice nad Labem. Kromě zdvoukolejnění bude předmětem stavby zejména rekonstrukce stanice Opatovice nad Labem-Pohřebačka, kde budou odstraněna stávající nástupiště. Náhradou za ně dojde k vybudování nové zastávky Březhrad. Ta bude mít dvě nová nástupiště dlouhá 110 metrů s výškou nástupní hrany 550 mm nad kolejí a bezbariérovým přístupem.

Směrové vedení trati bude upraveno na rychlost 160 km/h. Vybrané železniční přejezdy nahradí mimoúrovňová křížení. V Březhradu se vybuduje nový podchod, který nahradí současný přechod pro pěší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec