V Náprstkově muzeu proběhne v sobotu Etnopiknik

18.08.2017 21:29

Národní muzeum zve velké i malé návštěvníky na nádvoří Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur, kde se v sobotu 19. srpna 2017 od 12 do 18 hodin bude konat další festival z cyklu Barevné nádvoří.

 V Náprstkově muzeu proběhne v sobotu Etnopiknik
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Nádvoří Náprstkova muzea se nadcházející sobotu promění v místo plné mezinárodních delikates. Ochutnat bude možné například brazilské jídlo Moqueca od Food on the Move, tradiční jídla z kuchyně Srí Lankan Curry House, smažené africké plantainy a jídlo ndolé z kuchyně ACA a vietnamské speciality i hongkongské dim sum knedlíčky od Non La Channel. Žízeň spolehlivě zaženou netradiční limonády či povzbuzující japonská čajová specialita – tzv. matcha čaj. Nebudou zde však chybět ani různé druhy káv z pražírny CandyCane coffee. Během čekání na šálek kávy se navíc návštěvníci dozvědí zajímavosti o historii kávy a různých způsobech její přípravy.

Připraven je i bohatý doprovodný program, určený jak dospělým, tak dětem. Hudební představení Marie Klepetkové všechny přítomné zavede na Dálný východ, skupina Diwali a Vendulka Pánková je zase vtáhne do pohádkového prostředí bollywoodského a orientálního tance a Simona Prokůpková s Ondřejem Henžlíkem pak nabijí energií svou ukázkou afrického tance a bubnování. Soubor Fantastic Dance Company pro změnu představí tanec sega z exotického ostrova Seychely a poté i tahitské tance ve stylu ori a aparima. Během odpoledne nebude chybět ani množství workshopů a soutěží.

Na menší návštěvníky čeká origami výtvarná dílna, na které si budou moci vyrobit a na památku odnést skládané figurky z papíru, a africká dobrodružná bojovka. Slosování účastníků bojovky se bude konat na samý závěr celého Etnopikniku a pro všechny vylosované vylosovaní je připravena drobná odměna.

Program najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…