19. týden na ČMKB: Cena ročních kontraktů elektřiny i zemního plynu stoupla

13.05.2019 10:08

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) bylo v 19. týdnu uzavřeno 369 kontraktů na dodávku 153,2 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 174,6 milionu korun.

19. týden na ČMKB: Cena ročních kontraktů elektřiny i zemního plynu stoupla
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Roční kontrakty elektřiny proti předchozímu týdnu zdražily v nízkém napětí o 2,9 procenta na 1410 Kč/MWh, ve vysokém napětí uzavíraly na ceně 1441 Kč/MWh (růst o 1,8 procenta).

Cena ročních kontraktů plynu stoupla v maloodběru o 2 procenta na 549 Kč/MWh, ve velkoodběru skončilo obchodování na úrovni 545 Kč/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. ČMKB je první energetickou burzou v České republice, obchodování s energiemi organizuje v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…