25 let Národního parku Podyjí – čtvrtstoletí pro přírodu

26.12.2015 7:34

V roce 2016 uplyne čtvrtstoletí od vyhlášení Národního parku Podyjí. Se sloganem „25 let Národního parku Podyjí – čtvrtstoletí pro přírodu“ se budeme spolu setkávat celý příští rok. Chceme připomenout nejen, že náš národní park má úctyhodné narozeniny, ale především, že ochrana jeho přírodních a kulturních hodnot má svůj význam.

25 let Národního parku Podyjí – čtvrtstoletí pro přírodu
Foto: Národní park Podyjí
Popisek: Národní park Podyjí

A akce, na které se můžete těšit? Začínáme v únoru cyklem přednášek „Přírodou celého světa“. Koncem března připravujeme spolu s Jihomoravským muzeem ve Znojmě výstavu „Národní park Podyjí – čtvrtstoletí pro přírodu“. Výstava je koncipována jako putovní a její německou mutaci shlédnou na podzim i návštěvníci rakouského Národního parku Thayatal v Hardeggu. Populární exkurze do terénu s průvodcem budou probíhat opět po celou sezónu včetně akcí společně pořádaných s partnerským Národním parkem Thayatal.

V září se budeme prezentovat v Praze spolu s ostatními správami národních parků Česka na společném setkání v Lichtenštejnském paláci, které zahájí následnou odbornou konferenci věnovanou našim národním parkům na České zemědělské univerzitě. V listopadu se pak uskuteční ve Znojmě odborná konference věnovaná především výsledkům výzkumů v národních parcích Podyjí a Thayatal. Zmíněný výběr akcí nepochybně doplní i některé publikace. Informováni budete včas i prostřednictvím našeho elektronického zpravodaje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…