36. týden na ČMKBK: Ceny ročních kontraktů elektřiny i zemního plynu znovu klesly

12.09.2016 12:15

Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo ve 36. týdnu uzavřeno 352 kontraktů na dodávku 278,2 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele za 151,7 milionu korun. Elektřina i zemní plynu opět zlevnily.

36. týden na ČMKBK: Ceny ročních kontraktů elektřiny i zemního plynu znovu klesly
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Cena ročního kontraktu silové elektřiny v nízkém napětí klesla proti předchozímu týdnu o 4,5 procenta na 728 Kč/MWh. Roční kontrakt zemního plynu zlevnil v maloodběru o 1,6 procenta s uzavíracím kurzem 423 Kč/MWh, ve velkoodběru o 0,7 procenta na konečných 425 Kč/MWh.

O úspěšném nákupu energií na Českomoravské komoditní burze Kladno informovala v srpnu na svých webových stránkách Karviná. Město nakoupilo elektřinu a plyn na tři následující roky a ušetřilo proti stávajícím cenám 9,5 milionu korun.

„Soutěžili jsme opět na burze dozorované státem a s naprosto zanedbatelnými náklady na dražbu samotnou. Místo 31,8 milionu korun za elektřinu i plyn zaplatí díky tomu město souhrnně jen 22,3 milionu korun,“ netají spokojenost primátor města Tomáš Hanzel. Upřesnil, že jen na plynu bude úspora 4,2 miliony korun a na elektřině 5,3 milionu korun, vyjádřeno v procentech - u plynu to bude více než 40 procent úspory a u elektřiny až 25 procent. „Šetřili jsme na dodávkách elektřiny už také v předchozích letech. Letos a vloni to jsou součtem více než tři miliony korun úspor. Vyplatilo se nám sjednotit nákupy všech energií pro město i všechny jeho organizace,“ doplnil primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…