7letá záruka Kia nabízí "kompletní pocit ekonomické jistoty"

12.07.2013 11:04

Bezkonkurenční záruka Kia na 7 let / 150 000 km znamenala přelom v oblasti prodeje automobilů. Nyní se navíc potvrzuje, že má pozitivní vliv na zůstatkové hodnoty vozidel Kia. Nabídka záruky je nejen jasným signálem vysoké kvality automobilů Kia, ale přináší také přímé úspory nákladů zákazníkům, kteří kupují nové i použité vozy této značky.

7letá záruka Kia nabízí "kompletní pocit ekonomické jistoty"
Foto: Kia
Popisek: Kia

Kia zavedla svou 7letou záruku pro všechny nové vozy v lednu 2010 a po třech letech se objevuje rostoucí počet těchto modelů na trhu použitých vozů. Korejská značka požádala společnost EurotaxGlass's, předního evropského poskytovatele dat a informací o automobilovém trhu, aby prozkoumala a analyzovala dopad, který má záruka Kia na zůstatkové hodnoty.

Společnost EurotaxGlass's došla k závěru, že záruka má výrazně pozitivní vliv na cenu ojetých vozů. Výchozí údaje obsahovaly statisticky významný počet cen modelů Kia Picanto, Rio, cee'd a Sportage (celkem 6889, z nichž 4001 mohlo být použito pro analýzy). Společnost EurotaxGlass's nalezla u všech těchto modelů přímou spojitost mezi cenami použitých vozů a poskytovanou zárukou.

U dvouletých vozů se 40 000 ujetými kilometry se v závislosti na modelu pohybovalo zvýšení zůstatkových hodnot v rozmezí od 250 do 550 EUR. Na základě toho budou mít podle této studie zákazníci, kteří si zakoupí nový model Kia cee'd, díky záruce výhodu zvýšení zůstatkové ceny až o 6 procent.

"Zájemci o použité vozy považují záruku za mimořádně dobrou nabídku, a protože je záruka Kia převoditelná na následné majitele ojetiny, nabízí jim komplexní pocit ekonomické jistoty," poznamenal Christof Engelskirchen, ředitel společnosti EurotaxGlass's pro oblast produktů výrobců a importérů.

Michael Cole, provozní ředitel společnosti Kia Motors Europe, říká: "O skvělých přínosech záruky pro zákazníky i o jejím skvělém přijetí na trhu jsme již věděli. Jsme však mimořádně potěšeni tak pozitivními výsledky tohoto průzkumu, o jejím vlivu na prodejnost použitých vozů, a jejich zůstatkovou hodnotu."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…