ABY BYLO JASNO vyráží na turné! Jana Bobošíková a Hana Lipovská zahájí Bobotour v Pardubicích

03.05.2023 8:02 | Tisková zpráva

Internetový pořad Aby bylo jasno, který připravují Jana Bobošková a Hana Lipovská, vyrazí v květnu a v červnu mezi lidi. V rámci Bobotour 2023 se zastaví v Pardubicích, Bohumíně, Jihlavě a Přerově.

ABY BYLO JASNO vyráží na turné! Jana Bobošíková a Hana Lipovská zahájí Bobotour v Pardubicích
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Jana Bobošíková

Pořad Aby bylo jasno začal před dvěma roky diváky informovat o politice, ekonomice a médiích. Za tu dobu si vybudoval desítky tisíc příznivců. "Naši diváci nám čím dál tím častěji píší, že by se chtěli setkat s námi osobně. Tak jsme se rozhodly za nimi vyrazit. A protože z dat víme, že se náš pořad často hledá pod zkratkou Bobo, nazvaly jsme ho pro letošek Bobotour 2023," popsala nejprve za obě dámy Jana Bobošíková.

Zdůraznila zároveň, že se nejedná o talk show, ale večery plné zásadních informací. "Na příkladu cesty prezidenta Petra Pavla na Hrad ukážeme nejen, jak se vyrábí prezident, ale i dlouhodobé propojení médií a byznysu," prozradila hlavní námět celého večera. "Cílem je informovat a diskutovat o tom, jak lehce lze díky marketingu a spřáteleným médiím demokracii posunout někam, kde už demokracií být přestává, protože se lidé nerozhodují na základě úplných informací. Chceme mluvit i o tom, jak snadno se dá postupně vytrhávat vláda nad věcmi veřejnými z rukou lidí a jak obtížné je jí k lidem vracet," dodala dlouholetá moderátorka a novinářka.

Hana Lipovská odhalila, že příprava Bobotour narážela na politické tlaky. "Třeba v Neratovicích se proti tomu postavili radní. A pak se objevil i strach dodavatelů, že by kvůli spolupráci s námi přišli o zakázky z České televize. Vše jsme ale úspěšně překonali a jsme rádi, že se s diváky Aby bylo jasno budeme moci setkat osobně," podotkla Lipovská.

Představení slibuje také účast zvláštního hosta - bývalého kolegy prezidenta Petra Pavla ze speciálního kurzu Zvláštní správy Generálního štábu ČSLA doktora Pavla Beneše. "Hovořit budeme o tom, co se budoucí špioni v kurzu učili, kdo byli jejich učitelé a spolužáci, a také, jakým vojákem a člověkem tehdy Petr Pavel byl," láká Jana Bobošíková.

Průvodcem večerů bude novinář Luboš Procházka, bývalý šéfredaktor zpravodajství Frekvence 1. Sám povypráví, co dramatického zažil v médiích i v soukromém životě kvůli tomu, že na podzim roku 2021 natočil a odvysílal první rozhovor s tehdejším prezidentem Milošem Zemanem z nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…