AČCKA: Prodeje Last minute zájezdů vrcholí - TOP 10 destinace v prodejích CK

20.06.2023 19:15 | Tisková zpráva

Prodeje Last minute zájezdů vrcholí - cestovní kanceláře a agentury díky předprodejům a zájmu o dovolenou v červnu potvrzují úspěšnou sezónu stejně jako v loňském roce. V červnu a září jsou ceny pobytů až o 30 % levnější.

AČCKA: Prodeje Last minute zájezdů vrcholí - TOP 10 destinace v prodejích CK
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Vyhledávané hotelové kapacity jsou o prázdninách vyprodány, ale v červnu a září je lze pořídit za výhodné ceny, často levněji až o 30 %. Rodiny s předškolními dětmi tak mohou výrazně ušetřit a navíc si užít nepřeplněná turistická letoviska. Last minute nabídka byla v měsících května a června velmi lákavá jak svým rozsahem, tak finančně, přesto cestuje výrazně méně klientů než o hlavních školních prázdninách. To potvrzují i statistiky ČSÚ - v měsících červenci a srpna je realizováno 50-60 % všech zahraničních dovolených z celého roku.

V současné době dosahuje Last minute nabídka zájezdů svého vrcholu a je tak ideální dobou pro výběr a nákup dovolené. Přestože se v květnu prodalo výrazně méně zájezdů při meziročním srovnání, cestovní kanceláře a agentury očekávají letošní sezónu velmi úspěšnou, podobně jako tu loňskou. Vlivem vstupu nových subjektů na český trh jsou na Last minute nabízeny za atraktivní ceny Bulharsko a Turecko. Na špici prodejů u CK/CA se drží Řecko, Španělsko a Itálie, z mimoevropských destinací jsou to Egypt, Spojené arabské emiráty a skokanem roku je Albánie.

V loňském roce vycestovalo na zahraniční dovolenou 5,25 mil. českých turistů (ČSÚ, 2023). Podle prodejů zájezdů a pobytů v CK/CA na first minute a nyní v červnu očekáváme letos stejně úspěšný rok.

V současné době poptávají čeští turisté v CK/CA i podzimní a zimní dovolenou v exotických zemích, zejména Omán, SAE, Jordánsko a vzdálenou exotiku.

TOP 10 destinací v prodejích CK/CA v letošní letní sezóně:

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí

  1. Řecko
  2. Španělsko (včetně Kanárských ostrovů)
  3. Itálie
  4. Chorvatsko
  5. Turecko
  6. Egypt
  7. Bulharsko
  8. Tunisko
  9. Spojené arabské emiráty
  10. Albánie

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má přibližně 240 členů. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA – asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur nejen zemí Evropské unie (ZDE), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…