AZ SMART: Pokračovat ve studiu je možné i bez maturitního vysvědčení

29.07.2013 10:58

Většina druhých kol přijímacích řízení na vysoké školy probíhá v období, kdy se ještě neuskutečnily opravné termíny maturit.

AZ SMART: Pokračovat ve studiu je možné i bez maturitního vysvědčení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti

Pokud však student jde na opravný termín „maturity“, znamená to pro něj ztrátu statutu studenta a rok zbytečného čekání na pokračování ve studiu. Anebo – může jít do nultého ročníku vysoké školy se všemi výhodami, jak radí kupříkladu vedoucí AZ smart, českého centra pro pomaturitní a specializované vzdělávání.

Co to znamená? Pokud vycházející středoškolák chce jít na vysokou školu, může být zdánlivě v pasti. Vysoké školy jej nepřijmou, pokud maturitní vysvědčení ještě nemá, ostatní školy mu nepřidělí statut studenta. Nikdo zkrátka nečeká. Tento statut studenta je přitom důležitý pro to, aby stát platil nadále za studenta pojištění, především to zdravotní.

Řešení existuje

Pokud už není šance se dostat na vysokou školu, je velkou výhodou nultý ročník VŠ. Je to výborné pomaturitní studium, zkrátka přípravka nejen na zkoušky, ale i první ročník na VŠ, jelikož v řadě případů tam školní učitelé vysokých škol. Jak se tam ale dostat, když maturitní vysvědčení budete mít až v říjnu?

„Studentům, kteří opravné termíny maturit stihnou až v září či říjnu, pravidelně umožňujeme odevzdat maturitní vysvědčení až v říjnu, není tak problém získat statut studenta,“ řekl Ing. Martin Vaněk, ředitel školy AZ smart s.r.o., která vyučuje v Praze, Brně a Ostravě. Řešení však prý existuje i pro studenty, kteří státní maturity letos nezvládnou vůbec. Studenti pak v nultém ročníku na VŠ mohou pokračovat rovněž, jsou však vyjmuti ze statutu studenta a možnosti studovat třeba cizí jazyk. Platby pojištění, které na jeden rok nebude hradit stát, pak se dají řešit se školou individuálně, například pomocí sjednaných brigád. Rovněž s ubytováním v Praze může AZ smart pomoci.

V čem všem je možné se rok před vysokou školou vzdělávat? Vzdělávací centrum AZ smart na webu http://www.az-smart.cz/ pro akademický rok 2013/2014 uvedlo, že zahájilo zápisy do nultých ročníků, na denní bázi i do sobotních kurzů, v oborech Práva a historie státu, Ekonomie a managementu, Psychologie a ZSV nebo Přípravy na lékařské fakulty.

Nultý ročník bývá zpravidla ta nejintenzivnější možná příprava ke studiu prestižních oborů vysokých škol, celoroční celotýdenní výuka v Praze, s možností získání závěrečného Certifikátu – Osvědčení o absolvování kurzu s kvalifikační doložkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…