Aastra reaguje na poptávku v oblasti unified communications a videokonferencí

23.04.2013 18:25

Společnost Aastra, globální poskytovatel řešení podnikových komunikací a vedoucí dodavatel na českém trhu v posledních 2 letech*, uvádí produktovou řadu Aastra 400.

Aastra reaguje na poptávku v oblasti unified communications a videokonferencí
Foto: Aastra
Popisek: Aastra

Jedná se o řadu komunikačních serverů vyvinutých za účelem lepší interní komunikace, interakce se zákazníky, zajištění úspor nákladů a rychlejší reakce pracovníků, ať již jsou na pracovišti nebo mimo něj. Vedle toho produkty řady Aastra 400 podporují prostředí Aastra BluStar Ecosystem, které ulehčuje přístup k videokonferenční komunikaci a spolupráci malým a středně velkým (SMB) společnostem.

Řada Aastra 400, vytvořená na základě špičkového know-how společnosti Aastra, kombinuje širokou paletu aplikací pro unified communications a spolupráci (UCC), řešení mobility a uživatelská zařízení v jediném systému.

Integrované UCC aplikace jsou klíčovou předností produktu, který pomáhá SMB podnikům zvyšovat efektivitu a produktivitu. Firmy tak získávají výhodu rychlejší reakce směrem k zákazníkům a kolegům díky širokému spektru funkcí systému, jako je např. jednotné číslo, funkcionality IVR, e-mailová upozornění a hlasové zprávy. Produkt také podporuje týmovou spolupráci prostřednictvím služeb skupinových hlasových schránek, instant messagingu (IM), řízení přítomnosti a funkcionalit konferenčních hovorů.

 

Nová řada Aastra 400 nejenže ulehčuje komunikaci zaměstnancům, ale také umožňuje organizacím výrazně snižovat náklady. Funkce co nejnižších nákladů založené na principu chytrého směrování hovorů v rámci Aastra Mobile Client redukují telefonní poplatky, obzvláště při mezinárodních hovorech. Hovory vzdálených pracovníků uskutečněné s Aastra 400 jsou směrovány do IP sítě společnosti, a tím je dosaženo dalších úspor. Tito pracovníci mají k dispozici stejnou úroveň výkonnosti a funkčnosti systému jako zaměstnanci pracující v kanceláři.

Mezi další výhody řady Aastra 400 patří vysoká úroveň zabezpečení s využitím šifrováním hlasu a signálu pro stolní IP/SIP telefony. Aastra 400 navíc poskytuje významnou síťovou podporu, což je klíčové pro organizace s velkým počtem pracovišť, jako jsou např. realitní agentury.

Řada Aastra 400 zahrnuje tři komunikační servery – Aastra 415 pro 4 až 12 uživatelů, Aastra 430 až pro 50 uživatelů, Aastra 470 až pro 400 uživatelů. Všechny tři servery jsou IP zařízení podporující existující infrastrukturu s tím, že SMB podniky mohou na IP migrovat dle aktuálních potřeb. Aastra 400 podporuje všechny standardní typy externích vstupů i vnitřních poboček.

Díky zaměření systému Aastra 400 na otevřené standardy poskytuje Aastra záruku ochrany existujících investic. Stávajícím zákazníkům systémů BusinessPhone, IntelliGate nebo MD-Evolution, kteří chtějí využívat výhod UCC a inovovaných mobilních řešení, nabízí Aastra 400 atraktivní cestu pro migraci na novější technologie.

„V centru všeho co, ve společnosti Aastra děláme, jsou podnikoví zákazníci. S produktovou řadou Aastra 400 jsme vytvořili flexibilní a škálovatelné perspektivní řešení pro lepší podnikovou komunikaci bez ohledu na to, zda ji využívá 4 nebo 400 zaměstnanců,“ říká Frederic Boone, manažer společnosti Aastra pro střední a jihovýchodní Evropu. „A stejně tak se zaměřujeme na potřeby systémových administrátorů a distribučních partnerů, což demonstruje nové webové rozhraní pro systémové administrátory nebo zabezpečená vzdálená správa přes IP. Představuje jednoduchou a účinnou podporu systémů Aastra 400, která má pro zajištění nejvyšší úrovně bezpečnosti všechna spojení šifrována. Aastra 400 je k dispozici v předdefinovaném nastavení pro všechny známé a certifikované dodavatele SIP technologií a má jednodušší a rychlejší nastavení pro SIP linky.“

Aastra 400 pro videokonference

V segmentu SMB firem, který globálně zahrnuje 55 milionů firem a vykazuje 65 % celosvětového HDP, zůstává trh videokonferenčních zařízení relativně nevyužitý. Podle poradenské společnosti Frost & Sullivan je trh s video technikou pro SMB podniky zralý k přijetí nové technologie umožňující šetřit náklady, zvyšovat produktivitu, poskytovat rychlou návratnost investic (ROI) a podpořit podnikání firmy.

Zmíněné požadavky splňuje Aastra 400 díky schopnosti integrace komunikačních serverů s portfoliem Aastra BluStar Ecosystem pro videokonferenční řešení.

Firmy o velikosti až 600 zaměstnanců mají nyní k dispozici snadný a nákladově efektivní způsob implementace a řízení videokomunikace v HD kvalitě.

Jednotlivé týmy mohou nezávisle na své lokalitě pracovat prostřednictvím videospolupráce, což je obzvláště užitečné v organizacích s vyšším počtem firemních poboček, mobilních zaměstnanců nebo zastoupení působících ve více zemích. 

Díky systému Aastra 400 mohou podniky všech odvětví využívat výhod multimediální spolupráce a přistupovat k videokomunikaci z většího počtu různých zařízení a klientů. Manažeři a pracovníci s rozhodovací pravomocí mohou preferovat multimediální stolní telefon Aastra BluStar 8000i. Zařízení Aastra BluStar pro osobní počítače, iPad či iPhone jsou pak ideální pro nasazení v celé firmě nebo pro zaměstnance na cestách. Bez ohledu na využívané zařízení či klienta se pozornost firmy Aastra koncentruje na zprostředkování toho nejlepšího dojmu z využívání videokonferencí zákazníkovi ze sektoru SMB, ať již sídlí kdekoliv.

Pro více informací navštivte, prosím, stránky www.aastra.cz a http://www.aastra.cz/aastra-400.htm.

O společnosti Aastra

Aastra Technologies Limited, (“Aastra”) je globální společnost v segmentu podnikových komunikací. Globální centrála společnosti se nachází v kanadském Concordu. Aastra vyvíjí a dodává inovativní komunikační produkty a aplikace pro podnikovou sféru. Globální obchodní aktivity společnosti Aastra zahrnují více než 50 milionů instalovaných linek po celém světě a přímou i nepřímou přítomnost ve více než 100 zemích. Aastra se zaměřuje výhradně na podnikové komunikace a nabízí jedno z nejucelenějších portfolií řešení unified communications, jež jsou individuálně přizpůsobena požadavkům zákazníků. Portfolio produktů zahrnuje funkčně bohaté telefonní systémy pro malé a středně velké firmy, velká, škálovatelná řešení pro velké korporace, integrovaná řešení mobility a call centra, a také široký výběr terminálů. Díky zaměření na otevřené standardy Aastra umožňuje podnikům komunikovat a spolupracovat efektivněji. Více informací o společnosti lze nalézt na http://www.aastra.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…