Akademie věd ČR: Veletrh vědy ukázal obrovský zájem o českou vědu

10.06.2018 18:37

Čtvrtý ročník Veletrhu vědy byl úspěšně zakončen. Unikátní expozice od 90 vystavovatelů z řad ústavů Akademie věd ČR, univerzit a firem navštívilo během tří dnů rekordních 24 800 návštěvníků.

Akademie věd ČR: Veletrh vědy ukázal obrovský zájem o českou vědu
Foto: cas.cz
Popisek: Akademie věd ČR - logo

Na ploše 8000 m² se široké i odborné veřejnosti představilo na 100 expozic napříč všemi vědními oblastmi. Do veletrhu se zapojilo 40 pracovišť Akademie věd ČR, univerzity, další vědecké instituce a firmy.

„Cílem Veletrhu vědy bylo přitáhnout pozornost veřejnosti k české vědě a výzkumu. A to se Akademii věd ČR, společně se svými partnery, bezesporu podařilo. Moc bych si přála,  aby zájem o tuto akci každým rokem rostl tak úspěšně jako doposud a současně přesvědčil vědecké instituce, že prezentovat jejich práci veřejnosti má význam. Letošní návštěvnost je toho důkazem,” řekla Kateřina Sobotková, ředitelka Divize vnějších vztahů Akademie věd ČR.

Aktuální témata s předními českými vědci

Stánky vystavovatelů doplnily panelové diskuze a přednášky. Velký ohlas vyvolala diskuze Fake news: (NE)věřte médiím s PhDr. Daliborem Dobiášem, Ph.D. z Ústavu pro českou literaturu AV ČR, Janem Tvrdoněm ze serveru Demagog.cz a Nikitou Poljakovem ze serveru Aktualne.cz. Panelové diskuze moderoval Václav Moravec a kromě fake news se mluvilo tom, jakou stopu zanechávají Češi ve vesmírných projektech a také o léčbě 21. století. Všechny tři panelové diskuze z Veletrhu vědy je možné zhlédnout na facebooku akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…