Akademie věd ČR oslaví výročí 125 let unikátním videomappingem

19.03.2015 14:03

Akademie věd si v letošním roce připomíná 125. výročí od svého založení. K uvedenému jubileu je připravena řada společenských a výstavních akcí, jejichž cílem je představit moderní, dynamickou a živou tvář instituce. Samozřejmě nebude opomenuta ani tradice, historický vývoj a významné osobnosti minulosti. Generálním partnerem 125. výročí Akademie věd je společnost PPF a. s.

Akademie věd ČR oslaví výročí 125 let unikátním videomappingem
Foto: AV ČR
Popisek: Budova AV ČR

V neděli 22. března 2015 od 20.00 do 22.00 hod. se promění budova Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze v devadesátimetrovou promítací plochu. Akademie věd ČR nabídne unikátní podívanou, při níž se propojí umění a vědy v rámci tzv. videomappingu. Ten pro Akademii věd ČR navrhla, připravila a koordinovala Mgr. Lenka Vinická s Martinem Kubovčiakem. Světelnou show za pomoci nejmodernější techniky a 3D animací vytvořila tvůrčí skupina Cirque Garuda ve složení Ati, Michal Kotek a Petr Krejčík, autory hudebního pojetí jsou Gabriela Al Dhábba a Martin Hoffi Hoffer. Po dobu videomappingu bude odkloněna tramvajová doprava na Národní třídě. Videomapping „roztančí“ budovu Akademie věd přibližně v půlhodinových intervalech. Délka trvání jedné projekce je cca. 14 minut. Akce se koná pod záštitou starosty Městské části Praha 1, Ing. Oldřicha Lomeckého.

Výstavní akce, které budou probíhat v rámci oslav 125. výročí průběžně od března do konce roku, jsou připraveny ve spolupráci s Národním muzeem, Národní galerií, Národním technickým muzeem a Národní technickou knihovnou. Návštěvníkům napříč všemi věkovými kategoriemi budou prezentovány zábavnou a hravou formou přírodovědné, technické i humanitní vědní oblasti. Akademii věd představí rovněž exteriérová putovní výstava, která postupně navštíví Brno, Olomouc, Jihlavu, České Budějovice, Ostravu a Prahu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …