Aleš Valenta šokuje, znovu se pouští do boje o zlato

17.02.2014 8:20

Olympijské medaili obětoval mnohé, hazardoval dokonce s vlastním životem. Tehdy se mu jeho risk vyplatil a za trojité salto s pěti vruty získal v Salt Lake City nejen kov nejcennější, svým skokem se navždy zapsal do dějin akrobatického lyžování. Nyní chce Aleš Valenta do boje o zlato zasáhnout znovu. A manželka Elen ho v tom ještě podporuje.

Aleš Valenta šokuje, znovu se pouští do boje o zlato
Foto: Fanouškiáda
Popisek: Aleš Valenta

Přestože Aleš Valenta oslavil před pár dny jednačtyřicáté narozeniny, myšlenky na další zlatou medaili se nevzdává. „Jsem soutěživý a mám rád výzvy,“ přiznává olympijský vítěz z roku 2002, který s profesionálním závoděním skončil ze zdravotních důvodů už před sedmi lety. Sportem ale nikdy žít nepřestal.

Proto když se znovu naskytla příležitost pocítit adrenalin, vzrušení a touhu zvítězit na vlastní kůži, dlouho se nerozmýšlel. A to ani přesto, že jeho disciplína patří k nejnáročnějším a jediný špatný pohyb může skončit smrtelným zraněním. 

„Elen jsem o všem řekl, přece jen už nemám zodpovědnost pouze za sebe, ale za celou rodinu, která je pro mě tím nejdůležitějším. Když viděla to nadšení v mých očích, slíbila mě v soutěžení maximálně podpořit,“ říká otec devítiletého Denise a osmileté Amélie, o kterého ale jeho nejbližší strach mít nemusí. O další cenný kov do sbírky totiž nebude usilovat na olympiádě, ale na Fanouškiádě. V té se v průběhu února utká s dalšími fanoušky, se kterými bude v aplikaci www.fanouskiada.cz sdílet své fotografie, statusy a odkazy a fandit tak české výpravě. A o tom, že i tentokrát bude muset bojovat jako lev, není pochyb. Na nejaktivnější přispěvatele totiž čekají zlaté medaile za milion korun, oblečení z olympijské kolekce a spousta dalších denních výher.

„Olympiáda je snem každého sportovce, sám jsem byl na třech a už jen to, že se ji člověk může účastnit, je silný zážitek. A co teprve, když vyhrajete. Ten pocit štěstí je nepopsatelný a přál bych ho zažít všem českým olympionikům. Budu jim fandit celým svým srdcem a věřím, že nejen já,“ těší se Valenta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…