Allianz: Finanční objem odhalených pojistných podvodů klientů stoupl meziročně o 60 procent

18.07.2014 12:47

Allianz pojišťovna eviduje za první pololetí roku 2014 meziroční nárůst objemu odhalených pojistných podvodů o 36 milionů korun. Zatímco vloni se zjištěná částka pohybovala na zhruba 60 milionech korun za 1130 podvodů, letos ve stejném období přesáhla 96 milionů za celkem 1276 odhalených případů.

Allianz: Finanční objem odhalených pojistných podvodů klientů stoupl meziročně o 60 procent
Foto: Allianz
Popisek: Allianz

Meziroční nárůst o 146 odhalených podvodů ze strany klientů Allianz pojišťovny jen podtrhuje dlouhodobý celorepublikový trend. Že jsou detektivové stále úspěšnější v rozkrývání těchto případů, potvrzuje Ludvík Bohman, ředitel úseku právního, compliance a odhalování pojistných podvodů Allianz pojišťovny. Největší nárůst v počtu odhalených pokusů o podvod zaznamenala Allianz v Praze, a to o rovných 100, v Libereckém kraji (o 22 případů) a kraji Moravskoslezském (o 21 případů).

„Dříve převažovala trestná činnost související s vozidly, dnes v Allianz pojišťovně vidíme jasně rostoucí trend v pojištění majetku, zejména u podnikatelů. Úplně nejrychleji ale rostou podvody se životním a úrazovým pojištěním, i když zastoupené jsou nejméně,“ uvádí Bohman s tím, že s vidinou zisku si v posledních měsících zhruba desítka klientů Allianz neváhala nechat s pomocí typicky české zeleniny a koření „vyžrat“ kůži až do živého masa a následně poranění nahlásila jako úraz.

V souvislosti s narůstajícím počtem pojistných podvodů Allianz pojišťovna již od začátku letošního roku využívá tzv. hlasový analyzátor. Telefonní hlášení klientů jsou v případě potřeby podrobeny testu na principu podobném detektoru lži, místo tepu a potu se však tento přístroj zaměřuje na hlasovou křivku.

„Z analýzy nahrávek telefonátů se staršími případy víme, že výsledky tohoto přístroje jsou spolehlivé,“ dodává Bohman.

Allianz pojišťovna, a. s., je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pevnou pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven. Nabízí komplexní škálu pojišťovacích a investičních produktů pro soukromou i firemní klientelu. Allianz pojišťovna, a. s., je jediným akcionářem Allianz penzijní společnosti, a. s. Je také jediným společníkem Allianz Kontakt, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…