ArcelorMittal: Dobrovolníci z ostravské huti pomohli v neziskových organizacích

20.05.2013 11:45

Společnost ArcelorMittal Ostrava v pátek oslavila Mezinárodní den firemního dobrovolnictví „Give & Gain Day 2013“ dobrovolnickou pomocí.

ArcelorMittal: Dobrovolníci z ostravské huti pomohli v neziskových organizacích
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

 

Tři desítky zaměstnanců huti, kteří se přihlásili, vyslala společnost v pracovní době do tří partnerských neziskových organizací, Charity sv. Alexandra, Hospice sv. Lukáše a Charitního domu sv. Václava. Zaměstnanci pomohli s terénními úpravami, betonováním, přípravou palivového dřeva, vybudováním parkoviště i s úklidem.
 
Ústřední myšlenkou iniciativy je něco darovat a zároveň získat (z anglického Give and Gain) – firemní dobrovolníci darují svůj čas a energii a na oplátku získávají dobrý pocit z prospěšné práce, nový pohled na svět a neobyčejný zážitek z podpory konkrétních lidí, konkrétního projektu. „V ArcelorMittal Ostrava bereme tuto akci jako další příležitost pomoci těm, kteří to potřebují, a uplatnit v praxi myšlenku firemního dobrovolnictví jak u nás, tak na mezinárodní úrovni,“ vysvětluje Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava. 
 
Celosvětová nadace ArcelorMittal letos vyzvala všechny podniky skupiny ArcelorMittal, aby se do iniciativy zapojily. Z ArcelorMittal Ostrava se zúčastnilo na třicet dobrovolníků. Ti v neziskových organizacích, které huť už dlouhodobě podporuje, vypomohli s nutnými pracemi. „Rád bych poděkoval firmě ArcelorMittal za pomoc firemních dobrovolníků, kteří u nás jen v roce 2012 odpracovali celkem 152 hodin. Zájem a podpora našich aktivit je pro mě i mé kolegy povzbuzením pro další práci,“ říká Dalibor Kraut z Charity Ostrava.
 
Give & Gain Day, který proběhl v České republice už potřetí, je příležitostí pro firmy a jejich zaměstnance spojit své síly a pomoci veřejně prospěšnému sektoru. V roce 2012 se v ČR do akce zapojilo celkem 455 dobrovolníků z 18 společností, kteří pomohli v 52 neziskových organizacích po celé zemi. Celosvětově pak tento den v roce 2012 přilákal přibližně 8 tisíc dobrovolníků z 229 firem.
 
Více informací o projektu na:
http://www.bitc.org.uk/
http://www.byznysprospolecnost.cz/give-gain-day-2013.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…