ArcelorMittal: Dobrovolníci z ostravské huti pomohli v neziskových organizacích

20.05.2013 11:45

Společnost ArcelorMittal Ostrava v pátek oslavila Mezinárodní den firemního dobrovolnictví „Give & Gain Day 2013“ dobrovolnickou pomocí.

ArcelorMittal: Dobrovolníci z ostravské huti pomohli v neziskových organizacích
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

 

Tři desítky zaměstnanců huti, kteří se přihlásili, vyslala společnost v pracovní době do tří partnerských neziskových organizací, Charity sv. Alexandra, Hospice sv. Lukáše a Charitního domu sv. Václava. Zaměstnanci pomohli s terénními úpravami, betonováním, přípravou palivového dřeva, vybudováním parkoviště i s úklidem.
 
Ústřední myšlenkou iniciativy je něco darovat a zároveň získat (z anglického Give and Gain) – firemní dobrovolníci darují svůj čas a energii a na oplátku získávají dobrý pocit z prospěšné práce, nový pohled na svět a neobyčejný zážitek z podpory konkrétních lidí, konkrétního projektu. „V ArcelorMittal Ostrava bereme tuto akci jako další příležitost pomoci těm, kteří to potřebují, a uplatnit v praxi myšlenku firemního dobrovolnictví jak u nás, tak na mezinárodní úrovni,“ vysvětluje Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava. 
 
Celosvětová nadace ArcelorMittal letos vyzvala všechny podniky skupiny ArcelorMittal, aby se do iniciativy zapojily. Z ArcelorMittal Ostrava se zúčastnilo na třicet dobrovolníků. Ti v neziskových organizacích, které huť už dlouhodobě podporuje, vypomohli s nutnými pracemi. „Rád bych poděkoval firmě ArcelorMittal za pomoc firemních dobrovolníků, kteří u nás jen v roce 2012 odpracovali celkem 152 hodin. Zájem a podpora našich aktivit je pro mě i mé kolegy povzbuzením pro další práci,“ říká Dalibor Kraut z Charity Ostrava.
 
Give & Gain Day, který proběhl v České republice už potřetí, je příležitostí pro firmy a jejich zaměstnance spojit své síly a pomoci veřejně prospěšnému sektoru. V roce 2012 se v ČR do akce zapojilo celkem 455 dobrovolníků z 18 společností, kteří pomohli v 52 neziskových organizacích po celé zemi. Celosvětově pak tento den v roce 2012 přilákal přibližně 8 tisíc dobrovolníků z 229 firem.
 
Více informací o projektu na:
http://www.bitc.org.uk/
http://www.byznysprospolecnost.cz/give-gain-day-2013.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Prohřešky na dálnicích

19:02 Celní správa: Prohřešky na dálnicích

V uplynulých dvou týdnech lidé využili téměř letního počasí a státních svátků k cestování. Příslušní…