Armáda ČR: Češi podpoří v Mali sportovní klání za mír, vojáci školákům předali humanitární dar a ukázali jim techniku

19.02.2021 21:20

Malijský ministr mládeže a sportu Mossa Ag Attaher přijal velvyslance České republiky v Mali Roberta Kopeckého a zástupce české armády, specialistu na civilně-vojenskou spolupráci (CIMIC). Čeští vojáci působící v misi EUTM Mali pak předali humanitární dar a ukázali armádní techniku místním dětem.

Armáda ČR: Češi podpoří v Mali sportovní klání za mír, vojáci školákům předali humanitární dar a ukázali jim techniku
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Malijský ministr Mossa Ag Attaher ve čtvrtek 11. února jednal s českým velvyslancem Robertem Kopeckým a specialistou CIMIC ze 4. Úkolového uskupení Armády ČR.

Během diskuze byla deklarována vůle české strany plně podpořit březnový celostátní sportovní turnaj za mír v regionu Gao. „Jsem spokojen a velmi poctěn vstřícností českých úřadů a lidí podílejících se na této podpoře, která jistě posílí vztahy mezi oběma zeměmi při propagaci mládeže a sportu,“ uvedl Mossa Ag Attaher.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Armádní technika se líbí všude

Kromě plnění operačního úkolu v misi EUTM se čeští vojáci zaměřují na podporu místních obyvatel, zejména pak školství. Tentokrát dovezli oblečení, hračky a školní pomůcky do bamacké školy a školky. „Děti potřebují pomoc nejvíce a zároveň je v nich budoucnost země. Proto by měly všechny, bez ohledu na to, kde se narodily, dosáhnout kvalitního vzdělání. Proto budeme malijským školám pomáhat i nadále,“ konstatoval velitel 4. Úkolového uskupení AČR kapitán Václav Otta.

Po předání humanitárního daru se čeští vojáci přesunuli do další školy, kde předvedli armádní techniku. Jako doma i tady ukázka vzbudila velký zájem a přilákala všechny děti ze školy. „Tyto akce na veřejnosti pomáhají českým vojákům získat si důvěru místního obyvatelstva a zároveň budují dobré vztahy,“ vysvětlil zástupce velitele české jednotky ochrany nadporučík P. S.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…