Armáda ČR: Heart Warrior věnoval Vojenskému fondu solidarity výtěžek z prodeje kalendáře

13.01.2018 12:58

Předsedkyně výboru Vojenského fondu solidarity brigádní generálka Lenka Šmerdová převzala výtěžek z prodeje kalendáře Heart Warrior.

Armáda ČR: Heart Warrior věnoval Vojenskému fondu solidarity výtěžek z prodeje kalendáře
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Symbolický šek na 30 tisíc korun jí předala fotografka a členka střelecké spolku Heart Warrior Tereza Knihová, která kalendář nafotila. Na snímcích kalendáře jsou členky spolku se zbraněmi. Jsou to ženy různých povolání, například zdravotní sestry, budoucí právnička, studentka psychologie nebo politička.

„Myšlenka vytvořit tento kalendář vznikla v červnu loňského roku. Již od počátku jsme věděli, že bude na téma ženy a zbraně a výtěžek půjde na nadační činnost některé z oblastí, která je aktivním střelcům blízká,“ řekla Tereza Knihová.

Generálka Šmerdová během setkání seznámila Terezu Knihovou s aktuální činností Vojenského fondu solidarity. Fond byl založen 9. března 2015 s cílem pomáhat vojákům a vojákyním sloužícím v Armádě České republiky, Vojenské policii, Vojenskému zpravodajství, Hradní stráži a Vojenské kanceláři prezidenta republiky ve spolupráci s Charitou České republiky. Finanční dary jsou směřovány k vojákům, jejich dětem nebo rodinám, které se ocitly v tíživé životní situaci.

„Před Vánoci fond věnoval finanční dar dvaceti dvěma nezaopatřeným dětem vojáků, kteří zahynuli při plnění služebních povinností, “ dodala brigádní generálka Lenka Šmerdová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…