Armáda ČR: Ve Vyškově se proškolila další stovka záložníků a dobrovolníků

01.12.2021 22:11 | Tisková zpráva

Bezmála stovka záložníků a dobrovolníků včetně dvou desítek žen včera ve Vyškově ukončila kurz základní přípravy, poslední v tomto roce. Za úspěšné absolvování vojáci převzali pamětní listy.

Armáda ČR: Ve Vyškově se proškolila další stovka záložníků a dobrovolníků
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Náročný výcvik, při němž instruktoři nešetřili muže ani ženy, vyvrcholil bohatou sněhovou nadílkou. Ta přišla zrovna první den závěrečného komplexního polního výcviku a zvýšila jeho náročnost.

Psychiatr po boku s velitelem směny Legiovlaku

Aktivní záloha lidi láká z různých důvodů, jedním z nich je i rozmanitost profesí, které se tu potkávají. Tentokrát se v týmu setkali například psychiatr, či velitel směny Legiovlaku, který se této problematice věnuje už sedm let. A co poradili ostatním, aby kurz plný náročných výzev zvládli?

„Hlavně to nevzdat a od začátku si pomáhat. Když budete držet pohromadě, vyhecujete se tak, že budete mít zážitky na celý život. V jednotce je síla, sám nikdo nic neznamená,“ shodli se účastníci.

S covidem i tentokrát

Anketa

Necháte/nechali byste očkovat své malé dítě proti covidu-19?

12%
84%
hlasovalo: 43477 lidí

Stejně jako všechny letošní kurzy ovlivnil i tento covid. „Od příchodu do kasáren se veškerá organizace podřídila epidemiologické situaci. Kromě respirátorů a hygienických rukavic byl každý otestován PCR testem hned při vstupu,“ vysvětlil rutinu Velitelství výcviku – Vojenské akademie Vyškov náčelník Úseku základní přípravy štábní praporčík Pavel Konvalinka s tím, že protiepidemická opatření doprovázela celý kurz.

Nyní míří noví aktivní záložníci zpět domů a do svých civilních zaměstnání. Další ve Vyškově přivítají v únoru. „Pokud se pandemická situace nezlepší, počítáme navíc s dalším novým opatřením v podobě pěti dnů karantény před vlastním zahájením kurzu,“ upozornil Pavel Konvalinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…