Armáda ČR: Vláda schválila návrh na jmenování nových generálů

03.10.2018 22:28

Ministr obrany Lubomír Metnar dnes předložil vládě návrh na jmenování nových generálů. Ve třech případech se jedná o jmenování do vyšší generálské hodnosti, v pěti případech o jmenování plukovníků do hodnosti brigádního generála. Vláda návrh schválila a v případě souhlasu prezidenta dojde ke jmenování 28. října 2018.

Armáda ČR: Vláda schválila návrh na jmenování nových generálů
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

„Ve všech případech jde o zkušené profesionály, kteří se významně podílejí na plnění úkolů ozbrojených sil v České republice i v zahraničních operacích. Navrhuji jejich jmenování do hodností stanovených pro velitelské pozice, které zastávají,“ uvedl Lubomír Metnar.

Ministr obrany navrhuje jmenovat do hodnosti armádního generála náčelníka Generálního štábu Armády ČR generálporučíka Aleše Opatu. Do hodností generálmajora velitele Vzdušných sil brigádního generála Petra Hromka a velitele Pozemních sil brigádního generála Josefa Kopeckého.

Do vojenské hodnosti brigádního generála navrhuje jmenovat plukovníka Petra Lančiho, zástupce velitele Vzdušných sil, plukovníka Petra Procházku, zástupce velitele Pozemních sil, plukovníka Jaroslava Schöna, zástupce ředitele Sekce podpory MO a plukovníky René Nábělka a Radka Horáčka z Vojenského zpravodajství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…