Armáda: Hejnová se vrátila na trůn mistryně světa i českého sportu

28.12.2015 8:00

Po roční pauze kvůli zdravotním potížím se vrátila na trůn mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek ze šampionátu v Pekingu Zuzana Hejnová z Dukly Praha, která během slavnostního večera v pražském hotelu Hilton převzala křišťálovou korunku sportovní královny. Skifařský mistr světa Ondra Synek obsadil čtvrtou příčku. Juniorem roku se stali dva dukláci Ester Ledecká a Jiří Janošek. Do síně slávy vstoupily hokejové legendy jihlavské Dukly bratři Holíkové.

Armáda: Hejnová se vrátila na trůn mistryně světa i českého sportu
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Hejnová na pomyslném trůnu vystřídala tenistku Petru Kvitovou a primátem završila deset let trvající hegemonii žen. „Jsem ráda, že jsem anketu vyhrála, a je pravda, že moc lidem se to nepovedlo. Už poprvé to bylo super, ale platí, že vždycky je těžší obhájit. Také jsem v nic podobného nedoufala, je to taková třešnička na celé té sezóně,“ řekla letošní vítězka ankety Atlet roku a Armádní sportovec roku. Dalšími královnami uplynulého desetiletí se staly Kateřina Neumannová (2006), Martina Sáblíková (2007, 2009, 2010), Barbora Špotáková (2008, 2012) a Petra Kvitová (2011, 2014). Do první desítky se dostal i další armádní sportovec, v konečném hodnocení obsadil čtvrté místo mistr světa ve skifu a stříbrný z evropského šampionátu Ondřej Synek.

Sportovec roku 2015

  1. Zuzana Hejnová atletika 1637
  2. Martina Sáblíková rychlobruslení 1188
  3. Ondřej Moravec biatlon 1109
  4. Ondřej Synek veslování 989
  5. Lucie Šafářová tenis 967
  6. Gabriela Soukalová biatlon 947
  7. Petra Kvitová tenis 927
  8. Jaromír Jágr hokej 907
  9. Zdeněk Štybar cyklistika 837
  10. Jiří Prskavec vodní slalom 687

Další umístění sportovců Dukly: 11. Lukáš Bauer (běh na lyžích) 335 b., 12. Martin Fuksa (rychlostní kanoistika) 318, 20. Ester Ledecká (snowboarding) 166, 24. Jakub Holuša (atletika) 108, 26. Pavel Maslák (atletika) 102, 27. Ondřej Bank (alpské lyžování) 90, 28. Josef Dostál (rychlostní kanoistika) 58, 29. Barbora Špotáková (atletika) 54.

Nejlepším kolektivem roku družstvo tenistek

Ženský fedcupový tým s Petrou Kvitovou, Lucií Šafářovou, Karolínou Plíškovou, Klárou Koukalovou, Barborou Strýcovou, Lucií Hradeckou, Andreou Hlaváčkovou (Dukla Praha), Denisou Allertovou, Terezou Smitkovou a pochopitelně s nehrajícím kapitánem Petrem Pálou vyhrál soutěž kolektivů.

Nejlepší sportovní kolektiv roku

  1. Tenisové družstvo žen ČR 46
  2. Biatlonová smíšená štafeta ČR 373
  3. Fotbalová reprezentace ČR 259

9. rychlostní kanoisté - K4 (Havel, Trefil, Dostál, Štěrba) 10, 10. tým moderních pětibojařů (Svoboda, Kuf, Polívka) 4.

Nejlepší junioři jsou dva

Během slavnostního večera došlo i k vyhlášení nejlepšího juniorského sportovce roku. O primát se letos podělili snowboardistka Ester Ledecká z Dukly Liberec a dráhový cyklista Jiří Janošek z Dukly Brno.

Do Síně slávy vstoupili bratři Holíkové z Dukly Jihlava

Do pomyslné Síně slávy českého sportu byli po legendách Daně a Emilu Zátopkových, Věře Čáslavské, Josefu Masopustovi, Ivanu Hlinkovi, Martině Navrátilové, Janu Kodešovi a spol. uvedeni bratři Holíkové - Jiří a in memoriam Jaroslav.

Královna českého sportu roku 2015 Zuzana Hejnová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…