Armex Energy zvýšil počet zákazníků o pětinu, tržby překročily 550 mil. Kč

07.08.2014 9:28

Společnost ARMEX ENERGY, která patří k předním alternativním dodavatelům elektřiny a zemního plynu, v prvním pololetí zvýšila počet zákazníků o pětinu na 30.000. Tržby za prodej elektřiny a zemního plynu ke konci června meziročně vzrostly zhruba o 14 procent na více než 550 milionů korun.

Armex Energy zvýšil počet zákazníků o pětinu, tržby překročily 550 mil. Kč
Foto: ARMEX ENERGY
Popisek: ARMEX ENERGY

„Přestože počet lidí, kteří mění svého dodavatele energií, dlouhodobě klesá, nám se stále daří získávat nové zákazníky ve zhruba stejném počtu. Za první pololetí jich bylo téměř pět tisíc. Daří se nám díky prosazování férového přístupu k zákazníkům a budování kamenných poboček namísto využívání podomních prodejců,“ řekl ředitel ARMEX ENERGY Jan Nesměrák.

Vývoj příjmů firmy z prodeje energií v prvním pololetí ovlivnila především mírná zima. „Mírná zima ovlivnila hlavně tržby z prodeje zemního plynu. Spotřeba zemního plynu byla výrazně menší oproti loňsku, přesto se nám podařilo, díky nárůstu zákazníků, meziročně zvýšit celkové prodeje zhruba o 14 procent,“ uvedl Jan Nesměrák.

Ze 30.000 zákazníků ARMEX ENERGY tvoří zhruba 70 procent domácnosti. Zbylých 30 procent jsou  především firmy, školy, muzea, církve, městské technické služby a další. ARMEX ENERGY dodává energie například do Žateckého pivovaru, pardubického pivovaru Pernštejn, do společnosti Elite či proslulé česká obuvnické firmy Botas.

ARMEX ENERGY letos otevřel dvě kamenné pobočky v Rumburku a Trutnově. Připravuje další ve Slaném, Mělníku a Chomutově. V současné době má firma otevřených sedm kontaktních míst.  

ARMEX ENERGY působí na energetickém trhu od roku 2006. V loňském roce firma zdvojnásobila počet zákazníků na více než 25.000. Tržby společnosti vzrostly na 1,2 miliardy korun. Letos plánuje ARMEX ENERGY získat další tisíce nových zákazníků. Firma je součástí skupiny ARMEX, jejíž celkový obrat přesahuje 10 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…