Arnika: Jubilejní desátý ročník ankety Alej roku zahájen. Která zvítězí letos?

04.06.2020 20:27

Až do konce letošního října mohou lidé nominovat nejkrásnější aleje nebo stromořadí do soutěže pořádané spolkem Arnika[i]. Stačí zaslat fotografii s krátkým příběhem na web www.alejroku.cz. Celorepublikovou vítězkou se loni stala památná alej u Rakovnického potoka[ii]. Která se stane jubilejní desátou Alejí roku? O vítězi rozhodne veřejnost v internetovém hlasování.

Arnika: Jubilejní desátý ročník ankety Alej roku zahájen. Která zvítězí letos?
Foto: Richard Beneš
Popisek: Arnika

„Udělejte si výlet a objevujte nejkrásnější aleje naší republiky. Můžete například upozornit na alej, které hrozí zánik nebo která byla nově vysazená. Ať už jubilejní desátá Alej roku roste kdekoliv, těšíme se, až se s ní seznámíme,“ říká patronka ankety a muzikálová herečka Petra Vojtková.

Herečka a zpěvačka Petra Vojtková zve do soutěže v krátkém videu ZDE.

Soutěžit[iii] může každý od června do konce října 2020. Během výletů a dovolených po celé České republice mohou lidé nominovat aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladé, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky.

Jako každý rok se soutěží o nejoblíbenější alej[iv] a nejkrásnější fotografii[v].

O nejoblíbenější aleji rozhodnou lidé hlasováním na webu www.alejroku.cz na podzim letošního roku. Arnika kompletní výsledky zveřejní v lednu 2021 a ocení všech 14 regionálních vítězů, kteří se mohou těšit na dárkové balíčky s poukazy od Foto Škoda, knihy o památných stromech nebo vstupenky do botanických zahrad po celé České republice. Absolutní vítěz jako hlavní cenu obdrží let balonem od Lucky Balon. Nejkrásnější fotografii vyberou patroni ankety[vi].

Pro vítěze fotosoutěže máme digitální zrcadlovku značky Canon.

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost lidí k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte s námi nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili, a o které budete pečovat i v příštích letech. Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu. Generálním sponzorem ankety je AuditDaně CZ[vii].

Poznámky:
[i] Více o anketě Alej roku ZDE
[ii] Více o památné aleji u Rakovnického potoka ZDE
[iii] Výčet cen ZDE
[iv] Kompletní pravidla ankety o nejoblíbenější alej nebo stromořadí ZDE
[v] Kompletní pravidla soutěže o nejkrásnější fotografii ZDE
[vi] Patroni Aleje roku ZDE
[vii] Více o Audit Daně CZ ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…