Arnika: Ochránci přírody zbaví Rokytku nepořádku

23.09.2020 19:38

Pneumatiky, kusy nábytku i drobné odpadky. Na ně se v pátek chystají dobrovolníci z Arniky a firmy The Prague Concert Co. Od smetí vyčistí Rokytku směrem od Kolčavky po Elsnicovo náměstí. Přijít a zapojit se mohou i další zájemci. Přímo na místě bude probíhat i testování vybavení domácnosti na toxické látky.

Arnika: Ochránci přírody zbaví Rokytku nepořádku
Foto: Richard Beneš
Popisek: Arnika

„Pohazování odpadků nebo zakládání skládek hyzdící přírodu uprostřed Prahy nám rozhodně není lhostejné. Pražské potoky chceme udržet čisté a inspirovat k tomu i ostatní, abychom mohli žít ve zdravém prostředí a trávit v něm svůj čas,“ říká organizátorka akce Karolína Brabcová z Arniky.

Sraz pro další dobrovolníky je v 11 hodin na náměstí Na Balabence, odkud se společně půjde ke Kolčavce.

Arnika úklidy pražských potoků nepořádá poprvé (více ZDE). Členové spolku sbírali odpadky nejen v korytě Rokytky ve Vysočanech, ale i v Mratínském potoce v Ďáblicích. Nakonec od bahna vyčistili tůň v klíčovském sadě ve Vysočanech, kde se nachází útočiště chráněných druhů obojživelníků.

Odborníci z Arniky budou také měřit nebezpečné látky ve spotřebním zboží. Ke stánku u Rokytky v ulici Stejskalova mohou návštěvníci přinést kusy oblečení, hračky nebo jakékoliv jiné vybavení domácnosti a rentgenový spektrometr prověří, zda zboží neobsahuje škodliviny. Specialisté zároveň představí mobilní aplikaci Scan4Chem (ZDE), která umí přečíst obsah toxických látek ve spotřebním zboží z čárového kódu a poradit lidem před samotným nákupem.

Arnika provádí čištění v rámci projektu Voda živá financovaného hlavním městem Prahou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…