Asociace cestovních kanceláří: Místo letenky problémy? Při nákupu buďte obezřetní

20.06.2019 16:05

V dnešní době je pestrá nabídka možností, kam vycestovat a stejně tak bohatá je i nabídka těch, kdo své služby nabízí! Dávejte pozor, kde svou dovolenou či letenku kupujete! Čeští cestovatelé stále častěji doplácí na nekalé praktiky zahraničních serverů. Místo výhodné letenky často obdrží spoustu problémů.

Asociace cestovních kanceláří: Místo letenky problémy? Při nákupu buďte obezřetní
Foto: ackcr.cz
Popisek: Asociace cestovních kanceláří ČR - logo

Čechů, kteří se rozhodnou cestovat leteckou dopravou rok od roku přibývá. Stejně tak ale i těch, kterým se hon za levnými letenkami opravdu nevyplácí. Důvodem jsou zahraniční portály a srovnávače odkazující na prodejce, kteří na první pohled působí jako české a důvěryhodné. Po vystavení letenky, však cestujícím často zbydou jen oči pro pláč.

ACK ČR spolu s leteckými společnostmi, ale i letenkovými portály varují před nákupem u podvodných serverů. Na co si dát pozor?

Ne vždy nejnižší cena znamená nejvhodnější letenku! Ceny letenek se obecně mohou lišit i v řádech 50EUR. Pokud je rozdíl v nákupní ceně výrazný oproti nabídce oficiálního dopravce, může se jednat o podvod.

Zahraniční srovnávací portály nabídnou výhodnou letenku výrazně pod cenou a před nákupem zákazníka přesměrují na webovou stránku konkrétního prodejce, která se tváří obdobně jako známé zahraniční cestovní kanceláře, stránky jsou často přeloženy do češtiny.

Vystavené letenky často obsahují chyby, často mají jiné datum odletu, ale nesedí ani ostatní údaje. Poškozený pak komplikovaně vymáhá opravu letenek či vrácení platby. Na emaily společnosti mnohdy neodpovídají, telefonní čísla neexistují, nebo jsou přesměrována na call centra v Indii. Pokud se poté poškozený chce soudit, musí se soudit v zemi, kde je podvodná CK registrována.

Levná letenka neznamená ani veškeré povinné příplatky. Zkontrolujte si, že vámi vybraný tarif s sebou nepřináší řadu omezení a například dokoupení zavazadel není dražší než letenka, která ho již ve svém základu obsahuje.

Při nákupu letenek nezapomínejte ani na pojištění. Řada cestovatelů přišla o své peníze kvůli krachu leteckých společností. Kromě cestovního pojištění proto využijte i pojištění proti úpadku letecké společnosti. Praktické je také pojištění pro případ storna letenek, které se vztahu na případy zrušení letu z důvodu nemoci či třeba ztráty zaměstnání apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…