Asociace krajů: Komise pro školství a sport se sešla v Pardubicích

01.02.2018 11:43

Den po zahájení Olympiády dětí a mládeže (ODM), ve kterých se utkají nadějní sportovci všech českých regionů, se v Pardubicích sešli radní jednotlivých krajů zodpovědní za školství a další členové Komise pro školství a sport Asociace krajů České republiky ke svému 5. jednání.

Asociace krajů: Komise pro školství a sport se sešla v Pardubicích
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Asociace krajů ČR

Většina z nich se zúčastnila nedělního zahajovacího ceremoniálu ODM. „Zahájení Olympiády dětí a mládeže proběhlo v Pardubicích ve velkém stylu, atmosféra byla neskutečně krásná hlavně díky dětem,“ komentovala průběh zahájení radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Fialová. „Je dobře, že mediální kampaň pomáhá tento skvělý projekt dostat do povědomí veřejnosti. Doufám, že díky Olympiádě dětí a mládeže se mnozí mladí sportovci v budoucnu dostanou i na „velké“ olympijské hry,“ dodala Jana Fialová, která je zároveň místopředsedkyní Komise pro školství a sport Asociace krajů České republiky a pondělní zasedání řídila.

V rámci pondělního jednání členové Komise diskutovali záležitosti týkající se například realizace projektů v rámci Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání nebo téma reformy financování regionálního školství. Jedním z bodů programu byl i návrh na změnu zákona o pedagogických pracovnících. „Komise navrhla, aby se o pozici ředitelů či ředitelek především středních škol mohly ucházet i osoby bez pedagogické kvalifikace, ovšem s magisterským stupněm vzdělání,“ informoval radní pro školství Pardubického kraje Bohumil Bernášek. „Funkci ředitelů by tak mohli zastávat i odborníci či manažeři, kteří by si pedagogické vzdělání doplnili dodatečně,“ doplnil radní Bernášek s tím, že Komise tento návrh předloží Radě Asociace krajů ČR k projednání.

Součástí jednání bylo také představení projektu Festival vědy a techniky pořádaného Asociací pro mládež, vědu a techniku AMAVET, který má v Pardubickém kraji již více než desetiletou tradici a který úspěšně rozvíjí zájem žáků o vědecké a technické obory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…