Asociace soukromého zemědělství: Jsou ohroženy „včelařské eurodotace“ pro období 2020 - 2022?

25.10.2019 12:31

Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s., společně s ostatními včelařskými spolky sdruženými v Asociaci včelařských spolků - svaz, z. s. (AVS) zaslala otevřený dopis ministru zemědělství. Předmětem je nesouhlas s postupem Českého svazu včelařů, z. s. (dále ČSV).

Asociace soukromého zemědělství: Jsou ohroženy „včelařské eurodotace“ pro období 2020 - 2022?
Foto: ASZ
Popisek: Asociace soukromého zemědělství

ČSV se na svém srpnovém zasedání Republikového výboru a Ústřední kontrolní komise usnesl, že bude administrovat požadavky na jednotlivá opatření NV č. 148/2019 Sb. zásadně pro členy ČSV (bod A, odstavec 8 - viz níže). Tím ČSV porušil dohodu, ke které se zavázal při jednáních o Českém včelařském programu na období 2020 - 2022, z něhož následně vzešlo předmětné Nařízení vlády, tedy že bude administrovat evropské dotace pro všechny včelaře v ČR. Týká se to opatření, ke kterým se ČSV přihlásil.

Tímto usnesením se ČSV značně diskreditoval a dal jasně najevo, že je nedůvěryhodný partner. Svým rozhodnutím může způsobit, že z důvodu nerovného přístupu (zvýhodňování určité skupiny včelařů) nebude moci část včelařů čerpat eurodotace.

Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s., při jednání o Českém včelařském programu prosazuje přímý vztah včelař - stát, tedy aby veškeré dotace pro včelaře byly vypláceny přímo SZIF tak, jak je to běžné u ostatních dotací.

Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s.

Usnesení ze zasedání RV a ÚKK Českého svazu včelařů, z. s., konaného dne 24. 8. 2019 v SOUV-VVC, o. p. s., Nasavrky u Chrudimi lze nalézt ZDE.

Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s., sdružuje více než 800 včelařů i zájemců o obor a existuje už od roku 2000. Za dobu svého působení pozitivně ovlivňuje obor včelařství v České republice a řady jejích členů i příznivců se rozrůstají. Prioritou spolku je od samého počátku existence propagace jednoduchých a udržitelných metod včelaření. To se projevuje tématy i přístupem lektorů na vzdělávacích akcích pořádaných spolkem, a také při vydávání včelařského časopisu Moderní včelař.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…