Autodesk uvádí sadu aplikací Autodesk Building Design Suite 2014

27.03.2013 15:02

Nové nástroje pro zachycení reality, vylepšené sady aplikací a rozšířená cloudová funkcionalita poskytují vyšší hodnotu architektům, projektantům a stavitelům.

Autodesk uvádí sadu aplikací Autodesk Building Design Suite 2014
Foto: autodesk.cz
Popisek: Autodesk - logo

 

Společnost Autodesk představila Autodesk Building Design Suite 2014, ucelené softwarové portfolio kombinující procesy informačního modelu budovy (BIM) a funkcionality CAD nástrojů, které pomáhá profesionálům ve stavebním odvětví navrhovat, simulovat, vizualizovat a stavět lepší budovy. Autodesk Building Design Suite 2014 je, jako již dříve, k dispozici ve třech edicích – Standard, Premium a Ultimate – a umožňuje architektům, projektantům a stavitelům využívat bohatých výhod návrhového softwaru postaveného na inteligentním modelování a možnostech cloudových služeb.

„Vzhledem k plánovanému růstu globálního stavebního trhu až na hranici 12 bilionů dolarů do konce roku 2020, potřebují profesionálové v oblasti navrhování, projektování a výstavby nejlepší nástroje pro návrh a výstavbu i těch nejspecifičtějších staveb. Autodesk v posledním roce zaplnil mezeru mezi procesy návrhu a výstavby tím, že poskytl zákazníkům ucelené portfolio desktopových aplikací společně s novými cloudovými službami a mobilními aplikacemi. Nabídl tak všem přístup k projektovým informacím kdekoliv a kdykoliv,“ řekla Lisa Campbell, viceprezidentka strategického marketingu pro odvětví AEC a ENI ve společnosti Autodesk. „Autodesk Building Design Suite 2014 nyní ještě více urychluje procesy navrhování a výstavby za využití inteligentního modelu od nejranějších fází. Našim zákazníkům umožňuje efektivní odevzdávání projektů v požadovaném termínu a rozpočtu. 

Novinky v sadě Autodesk Building Design Suite 2014

Díky flexibilnímu přístupu k softwaru prostřednictvím sady Autodesk Building Design Suite mají uživatelé k dispozici širší paletu nástrojů. Mohou si nyní vybrat to nejlepší z možných řešení a rychle reagovat na měnící se obchodní požadavky. Mezi nové produkty sady patří:

·         Autodesk ReCap: je k dispozici všem uživatelům této aplikační sady, tj. architektům, projektantům a stavitelům, kterým umožňuje vytvářet inteligentní 3D data z laserových skenů a pořízených fotografií. Místo toho, aby uživatelé začínali s prázdnou obrazovkou, Autodesk ReCap jim nyní umožňuje přidávat, modifikovat, ověřovat a dokumentovat návrhové procesy v kontextu reálného prostředí.

·         Autodesk Raster Design: výkonný nástroj pro rastrovou úpravu a převod z rastrového do vektorového formátu a naopak, který pomáhá architektům, projektantům a stavitelům přidávat obrazové informace do stavební dokumentace.

·         Autodesk InfraWorks 2014 (dříve Autodesk Infrastructure Modeler): pro jednoduchou tvorbu, vyhodnocení a komunikaci stavebních projektů v kontextu širšího okolí – pomáhá architektům a urbanistům s rychlejším seznámením zainteresovaných stran s projektem a jejich rozhodováním.

 

Klíčové inovace sady Autodesk Building Design Suite obsahují:

·         Vylepšení softwaru Autodesk Revit 2014: Autodesk Revit 2014 specificky navržený pro práci s informačním modelem budovy (BIM) kombinuje funkcionality architektonického navrhování, projektování TZB, konstrukcí, a výstavby. Verze 2014 poskytuje rozšířenou funkcionalitu pro návrh, analýzu a tvorbu dokumentace ke zlepšení architektonických a konstrukčních procesů. Revit 2014 rovněž obsahuje nový nástroj Building Element Energy Analysis, poskytující pokročilé postupy pro energetickou analýzu za využití detailních modelů.

·         Lepší součinnost mezi technologiemi umožňuje efektivnější spolupráci, včetně využívaných formátů IFC, DWF, DWG/DXT a 3D solids. Vylepšená součinnost se týká také produktů AutoCAD a Revit, kde podnikům usnadňuje převod do informačních modelů budov (BIM).

·         Nové kvantifikační nástroje v produktech Navisworks Manage a Navisworks Simulate: umožňují zákazníkům ve stavebnictví jednoduchý převod údajů z agregovaného modelu do projektu.

 

Navíc cloudové služby v Autodesk 360

Architekti, projektanti a stavitelé mají nyní v rámci sady Autodesk Building Design Suite přístup k širokému výběru cloudových služeb Autodesk 360. Umožňují jim tak rychle a bezpečně navrhovat, vizualizovat, simulovat a sdílet nápady kdekoliv a kdykoliv a s téměř nevyčerpatelným výpočetním výkonem v cloudu. Zákazníci této sady mají přístup k následujícím službám jako součást licence typu Subscription (služby se liší podle typu edice): 

·         Rendrování: Architekti, projektanti a stavitelé mohou vytvářet působivé, téměř fotorealistické vizualizace v kratším čase – bez zpomalování počítače nebo potřeby specializovaného rendrovacího softwaru. Služba je k dispozici pro všechny zákazníky sady s licencí Subscription. 

·         Autodesk Green Building Studio: Návrháři, architekti a projektanti mohou optimalizovat energetickou spotřebu, snižovat zátěž životního prostředí a hodnotit jednotlivé návrhy z energetického hlediska. Uživatelé mohou snáze sdílet výsledky a data mezi více CAD softwary tak, aby docílili ještě efektivnějšího a nákladově výhodnějšího návrhu. Je k dispozici všem zákazníkům licenčního programu Subscription.

·         Energetická analýza pro Autodesk Revit: uživatelé mohou v cloudu provádět analýzy v mnoha návrhových iteracích, optimalizovat energetickou náročnost za současného zajištění minimálního dopadu na životní prostředí. Je k dispozici zákazníkům Subscription v sadách edicích Premium a Ultimate.

·         Strukturální analýza pro Autodesk Revit: umožňuje využívat funkcionalit na cloudu postavené statické strukturální analýzy. Modely jsou posílány do cloudu, přičemž desktopová aplikace není zatěžována intenzivními výpočty. Analýza je k dispozici pro zákazníky Subscription v sadě obou edic Premium a Ultimate.

·         Autodesk InfraWorks 360: rozšiřuje postupy softwaru Autodesk InfraWorks tím, že umožňuje architektům, projektantům a stavitelům publikovat, ukládat a řídit velké modely centrálně a bezpečněji na cloudu. Je k dispozici zákazníkům Subscription v edici Ultimate.

·         Optimalizace pro Autodesk Inventor: dovoluje architektům, strojírenským a elektrotechnickým inženýrům a projektantům TZB jednoduše integrovat stavební komponenty od výrobců do svých návrhových procesů. Je k dispozici pro zákazníky Subscription v edici Ultimate.

 

Sada Autodesk Building Design Suite 2014 je k dostání ve třech edicích: Standard, Premium a Ultimate.

·         Autodesk Building Design Suite Standard 2014 – je určena pro návrháře a profesionály, kteří potřebují základní sadu nástrojů pro efektivní navrhování, tvorbu dokumentace a sdílení výkresů ve formátu souboru DWG. Tato edice obsahuje Autodesk AutoCAD 2014, Autodesk AutoCAD Architecture, Autodesk AutoCAD MEP, Autodesk AutoCAD Structural Detailing, Autodesk Showcase, Autodesk Sketchbook Designer a nově nyní produkty v edici Standard 2014: Autodesk AutoCAD Raster Design 2014 a Autodesk ReCap 2014.

·         Autodesk Building Design Suite Premium 2014 – pro architekty, projektanty a profesionály ve stavebnictví, kteří potřebují optimalizovaný soubor nástrojů pro stavební návrh a výstavbu. Edice Premium obsahuje všechny produkty obsažené v edici Standard a přidává: Autodesk Revit 2014, Autodesk 3ds Max Design 2014, a Autodesk Navisworks Simulate

·         Autodesk Building Design Suite Ultimate 2014 – pro architekty, projektanty a profesionály ve stavebnictví, kteří potřebují využívat schopností informačního modelu budovy (BIM) a výkonné sady nástrojů pro navrhování a výstavbu. Edice Ultimate obsahuje všechny produkty a cloudové funkcionality z edice Premium a přidává: Autodesk Navisworks Manage 2014* , Autodesk Robot Structural Analysis Professional 2014 , Autodesk InfraWorks 2104, a Autodesk Inventor 2014

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Jaké je riziko úpadku CK?

16:05 AČCKA: Jaké je riziko úpadku CK?

Míra rizika úpadku cestovní kanceláře činí 0,1 %. V loňském roce zkrachovala pouze 1 z celkového poč…