Česká republika bohužel dlouhodobě patří do čela žebříčku ve výskytu rakoviny tlustého střeva. Právě dostatek zeleniny ve stravě je účinnou prevencí. Češi konzumují průměrně o 54 kg zeleniny ročně méně než je doporučené množství Ministerstvem zdravotnictví ČR.
Zelenina by měla být nepostradatelnou součástí jídelníčku každého z nás. Česká republika bohužel stále patří k zemím s podprůměrnou konzumací zeleniny.
Její nedostatek v jídelníčku přináší četná zdravotní rizika. Ne náhodou patří Česká republika společně se Slovenskem a Maďarskem k celosvětové špičce výskytu rakoviny tlustého střeva. Ročně tomuto onemocnění podlehne na 655 000 lidí. Genetika nehraje tak významnou roli jako zdravý životní styl.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
Článek obsahuje štítky
autor: Tisková zpráva
jmenování premiéra
Dobrý den, sledoval jsem vás včera na CNN, kde jste se vyjadřoval k tomu, koho by prezident měl nebo neměl jmenovat premiérem. Jestli o tom rozhoduje prezident, tak k čemu jsou volby? Neměl by na základě výsledku dostat vítěz šanci sestavit vládu? Protože jestli ne, tak jsou podle mě zbytečné. A jes...
Další články z rubriky

11:14 Finanční správa se soustředí na stovky milionů nepřiznaných tržeb e-shopů
Finanční správa spustí na konci srpna kontrolní akci s názvem EMPORION, ve které se zaměří na přizná…
- 7:33 ČSÚ: Meziroční růst cen potravin opět zrychlil
- 22:42 Česká pošta: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2024
- 19:44 SFŽP: O hrdinech zelené energie i spravedlivé transformaci
- 16:47 Ústavní soud: K právním okolnostem aktivního ukončení života
- 13:43 Nadace ČEZ: Osvětlení přechodu zvýší bezpečnost chodců v Lázních Bohdaneč