Česká republika bohužel dlouhodobě patří do čela žebříčku ve výskytu rakoviny tlustého střeva. Právě dostatek zeleniny ve stravě je účinnou prevencí. Češi konzumují průměrně o 54 kg zeleniny ročně méně než je doporučené množství Ministerstvem zdravotnictví ČR.
Zelenina by měla být nepostradatelnou součástí jídelníčku každého z nás. Česká republika bohužel stále patří k zemím s podprůměrnou konzumací zeleniny.
Její nedostatek v jídelníčku přináší četná zdravotní rizika. Ne náhodou patří Česká republika společně se Slovenskem a Maďarskem k celosvětové špičce výskytu rakoviny tlustého střeva. Ročně tomuto onemocnění podlehne na 655 000 lidí. Genetika nehraje tak významnou roli jako zdravý životní styl.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva