Britský generál zavítal do Liberce

09.06.2015 15:03

Významnou návštěvu z velitelství Spojeneckého sboru rychlé reakce ARRC (Allied Rapid Reaction Corps) hostil začátkem týdne Liberec. Brigádní generál Richard Nixon-Eckersall navštívil česko-britské velitelství brigády radiační, chemické a biologické ochrany, aby se blíže seznámil s jeho činností při nasazení v operaci. Toto jedinečné velitelství pod českým velením je přidružené k mnohonárodnímu sboru ARRC, jehož sídlem je britský Innsworth.

Britský generál zavítal do Liberce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

Generála přivítal velitel velitelství brchbo pro ARRC plukovník gšt. Martin Odráška v Kasárnách 6. října. Během úvodního brífinku, kterého se zúčastnil také zástupce velitele podplukovník Simon J. Canning, se host seznámil se strukturou a zaměřením velitelství, jehož hlavním úkolem je připravovat se k nasazení v operacích na podporu sil ARRC, sjednotit koncepci ochrany proti zbraním hromadného ničení v rámci sboru, velet přiděleným jednotkám v operaci a koordinovat činnost jednotek ochrany proti zbraním hromadného ničení jednotlivých divizí sboru ARRC.

Tento týden vrcholí v libereckých kasárnách mezinárodní velitelsko-štábní cvičení velitelství brigády radiační, chemické a biologické ochrany pro Spojenecký sbor rychlé reakce (ARRC) pod názvem Yellow Cross 2015, kterého se účastní také vojáci z Kanady, Norska, Velké Británie a USA. I to byl jeden z důvodů návštěvy britského generála. „Cílem cvičení je prověřit schopnost velitelství a štábu odborně řídit činnost podřízených jednotek v oblasti ochrany proti zbraním hromadného ničení během operace,“ vysvětlil Odráška.

Generál Nixon-Eckersall ocenil přístup a schopnosti velitelství a štábu v oblasti operačního plánování, kdy odborně vedou a řídí podřízené jednotky v rámci celého sboru a vyslovil podporu účasti příslušníků velitelství ARRC a jeho připojených formací na společných cvičeních a jednáních konaných v České republice: „Velice si vážím vzájemné spolupráce České republiky a Velké Británie a jsem přesvědčen, že společné působení v rámci česko-britského velitelství je neocenitelným přínosem pro obě země.“

Generála Richarda Nixon-Eckersalla přivítal plukovník gšt. Martin Odráška v Kasárnách 6. října.

Generála Richarda Nixon-Eckersalla přivítal plukovník gšt. Martin Odráška v Kasárnách 6. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…